Κουβέλης: Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής

Την πρότασή του για τη συγκρότηση του προοδευτικού τρίτου πόλου παρουσίασε σε ομιλία του στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση - και ειδικά προς αυτή του ΠΑΣΟΚ - για να τονίσει ότι στόχος του τρίτου πόλου πρέπει να είναι η ανάληψη της εξουσίας.

Ταυτόχρονα όμως, υπογράμμισε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο τρίτος πόλος δεν θα συμφωνεί και θα δέχεται απόψεις λαϊκιστικές, άγονες, με σχέδια ξεπερασμένα και με υποσχέσεις για εύκολη επιστροφή στην κατάσταση προ κρίσης, ούτε με υποσχέσεις για τα πάντα στους πάντες, με διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που να απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

«Η ευρύτητα του χώρου αυτού όμως», όπως επισήμανε, «δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή και διακριτά όρια, διότι όπως εξήγησε, «δεν μπορεί να συγχέεται η ευρύτητα με την απουσία στίγματος».

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, στόχος του προοδευτικού τρίτου πόλου είναι η πλειοψηφία, η ανάληψη της εξουσίας και η εφαρμογή του αντίστοιχου πολιτικού προγράμματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μείνει εκτός λύσεων έως ότου γίνει πλειοψηφία.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε πολλαπλά αρνητικό το ενδεχόμενο κλεισίματος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, χαρακτηρίζοντας εγκληματική για την χώρα, την άμυνά της και τους εργαζόμενους μία τέτοια εξέλιξη.

Επανέλαβε τέλος, ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να γίνει το περιουσιολόγιο, ώστε όπως τόνισε, «να σταματήσουν το μαύρο χρήμα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ