Γιατί άφησα το παιδί μου στην Ελλάδα - Η Βουλγάρα φερόμενη ως «μάνα» της Μαρίας εξηγεί - iefimerida.gr

Γιατί άφησα το παιδί μου στην Ελλάδα - Η Βουλγάρα φερόμενη ως «μάνα» της Μαρίας εξηγεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ξέρω αν είναι όντως το παιδί που άφησα πίσω στην Ελλάδα, αλλά αν αποδειχθεί από το τεστ DNA, είμαι έτοιμη να την πάρω πίσω. Αυτό δήλωσε η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας στα βουλγαρικά μέσα και εξήγησε τους λόγους που την εγκατέλειψε στην Ελλάδα. «Δεν είχα να την ταϊσω και έπρεπε να γυρίσω στη Βουλγαρία για να φροντίσω τα υπόλοιπα παιδιά μου. Δεν πήρα χρήματα την άφησα σε μία γυναίκα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Σάσα Ρούσεβα, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου είχε γεννήσει κι άλλο παιδί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μάλιστα είχε συλληφθεί επειδή προσπάθησε να πουλήσει το νεογέννητο. Μάλιστα της είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Το παιδάκι που είχε προσπαθήσει να πουλήσει, μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας, το ζευγάρι των Ρομά που φέρεται να είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας ανακρίθηκαν σήμερα από την αστυνομία. Όσον αφορά την ταυτότητα της μάνας, τοπικά μέσα ανέφεραν ότι πρόκειται για την 38χρονη Σάσα Ρούσεβα, από το Νικολάεβο της νότιας Βουλγαρίας. Από την πλευρά της, η βουλγαρική αστυνομία αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την βουλγαρική τηλεόραση, η Ρούσεβα γέννησε το παιδί σε νοσοκομείο της κεντρικής Ελλάδας (πιθανότατα στη Λαμία) τον Ιανουάριο του 2009 - ημερομηνία που σημειωτέον έχει δηλωθεί ότι γεννήθηκε η Μαρία. Αλλά και η διευθύντρια της Γυναικολογικής του νοσοκομείου Λαμίας έχει επιβεβαίωσει ότι γέννησε μία Βουλγάρα τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 2009.

«Δεν γνωρίζω αν δική μου ή όχι. Είχαμε ένα παιδί. Φύγαμε από την Ελλάδα καθώς δεν είχα με τι να το ταϊσω», δήλωσε η Ρούσεβα στους δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα, αλλά άφησε το παιδί σε μία γυναίκα.

Σύμφωνα πάντα με την βουλγαρική τηλεόραση, η Ρούσεβα είπε ότι άφησε το επτά μηνών μωρό της σε μία γυναίκα στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η ίδια και ο άντρας της δούλευαν στη Λάρισα, αλλά επρεπε να γυρίσουν πίσω στη Βουλγαρία για να φροντίσουν τα υπόλοιπα παιδιά τους. «Η (μεγαλύτερη) κόρη μου», εξήγησε, «έφυγε με έναν άνδρα και έτσι δεν είχα κανέναν να φροντίζει τα υπόλοιπα παιδιά μου».

Η Ρούσεβα και ο σύζυγός της Ατάνας Ρουσέφ 36 ετών εχουν δέκα παιδιά, εκ τω οποίων πέντε είναι ξανθά και μοιάζουν πολύ με την μικρή Μαρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας και πρόσθεσε ότι η γυναίκα αναγνώρισε τη Μαρία ως το παιδί της αφού είδε εικόνες της στην τηλεόραση.

Όπως είπε η 38χρονη Βουλγάρα, δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι η Μαρία είναι το παιδί που άφησε πίσω της στην Ελλάδα, ωστόσο δήλωσε πρόθυμη να την πάρει πίσω αν αποδειχθεί από το τεστ DNA ότι το ξανθό κορίτσι είναι το παιδί της.

Εν τω μεταξύ η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε την έναρξη προανάκρισης για συμμετοχή της φερόμενης ως βιολογικής μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών. Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια εισαγγελία, η 38χρονη ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ