To νέο Mazda 3 γίνεται και υβριδικό με τεχνολογία από το Toyota Prius - iefimerida.gr

To νέο Mazda 3 γίνεται και υβριδικό με τεχνολογία από το Toyota Prius

To νέο Mazda 3 γίνεται και υβριδικό με τεχνολογία από το Toyota Prius
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τώρα η Mazda είχε ένα ιδιαίτερο γνώρισμα μεταξύ όλων των ιαπωνικών εταιρειών: ήταν η μόνη που δεν είχε κανένα απολύτως υβριδικό μοντέλο στη γκάμα της. Αυτό όμως θα αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς στην έκθεση του Τόκιο (τέλη Νοεμβρίου) θα παρουσιάσει την υβριδική έκδοση του καινούργιου Mazda 3.

Το 3 Hybrid θα χρησιμοποιεί το νέο κινητήρα βενζίνης Skyactiv των 2.000 κυβικών που αποδίδει 120 ή 156 ίππους, ενώ το υβριδικό μέρος που είναι ο ηλεκτροκινητήρας και όλα τα υπόλοιπα συστήματα θα προέρχεται από την Toyota.

Πιο συγκεκριμένα από το πρωτοπόρο στο συγκεκριμένο τομέα Prius, ενώ σε σχέση με αυτό και λόγω τόσο των 156 ίππων του κινητήρα εσωτερικής καύσης του όσο και του γενικότερου οδηγικού του προφίλ, το υβριδικό Mazda 3 αναμένεται να είναι πιο ζωντανό και σπιρτόζικο στο δρόμο.

Παράλληλα με το 3 Hybrid η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει στο Τόκιο και μια άλλη έκδοση του νέου της μικρο-μεσαίου μοντέλου που καταναλώνει φυσικό αέριο, στοιχείο που είναι ενδεικτικό για το ότι οι Ιάπωνες στρέφονται με τη σειρά τους και σιγά σιγά σε άλλα καύσιμα πλην της βενζίνης. Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα το σύνολο σχεδόν των επιβατικών που κυκλοφορούν αλλά και πωλούνται στην Ιαπωνία είναι βενζινοκίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ