Δέκα ταινίες τρόμου που αποδεικνύουν ότι η απόλυτη φρίκη κατοικεί μέσα μας [βίντεο] - iefimerida.gr

Δέκα ταινίες τρόμου που αποδεικνύουν ότι η απόλυτη φρίκη κατοικεί μέσα μας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ξυπνώντας κάποιο πρωί ο Γκρέγκορ Σάμσα από ταραγμένο ύπνο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σ' ένα τεράστιο έντομο». Αυτές οι δύο πρώτες γραμμές από την «Μεταμόρφωση» του Κάφκα θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόδρομος μίας ολόκληρης κατηγορίας ταινιών τρόμου με επίκεντρο το σώμα και τις παραμορφώσεις του:

Ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές βιώνουν τη σταδιακή μεταμόρφωση του σώματός τους σε ένα απροσδιόριστο γκροτέσκο «πράγμα», γεμάτες φρικαλέα φροϋδικά υπονοούμενα για το αποχαλινωμένο ασυνείδητο κάποιων δύστυχων, το οποίο γεννά τέρατα.

Στις ταινίες τρόμου που ακολουθούν οι σκηνοθέτες «παίζουν» με τη φρίκη που γεννά το σώμα, παρουσιάζοντας απίστευτα γραφικές σκηνές στις οποίες τα σώματα των πρωταγωνιστών μεταμορφώνονται σε κάτι ξένο και απειλητικό για τους ίδιους.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

The Brood (1979)
Excision (2012)
Possession (1981)
From Beyond (1986)
May (2002)
Uzumaki (2000)
Altered States (1980)
Martyrs (2008)
Society (1989)
Dans Ma Peau (2002)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ