Στις 4 Νοεμβρίου έρχονται οι δανειστές -Τετ α τετ κυβέρνησης Τρόικα - iefimerida.gr

Στις 4 Νοεμβρίου έρχονται οι δανειστές -Τετ α τετ κυβέρνησης Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα επιστρέφουν στην Ελλάδα προκειμένου να αρχίσουν και πάλι τους ελέγχους και να προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των απεσταλμένων των δανειστών που καταφθάσουν στην χώρα μας στις 4 Νοεμβρίου.Σύμφωνα με το real.gr οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρές καθώς κυβέρνηση και Τρόικα εμφανίζονται ίσως για πρώτη φορά αποφασισμένες να μην κάνουν βήμα πίσω. «Τώρα η Ελλάδα μπορεί να λέει διεθνώς με πειστικό τρόπο ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν. Δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η εθνική οικονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σαμαρά – Βενιζέλου δείχνοντας την γραμμή που θα ακολουθήσει η τρόικα απέναντι στους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός στην συναντήσεις που ενδέχεται να έχει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής αναμένεται να «πατήσει» πάνω στο πρωτογενές πλεόνασμα, ένα στόχο για τον οποίο θα εκφράσει την βεβαιότητα ότι η χώρα θα πετύχει. Θα επισημάνει επίσης ότι ποτέ άλλοτε – από την στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο – δεν υπήρχε η πολιτική βούληση αλλά και η αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση, να υλοποιήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ