Στο πειθαρχικό οι 268 διοικητικοί των Πανεπιστημίων που δεν απογράφηκαν - iefimerida.gr

Στο πειθαρχικό οι 268 διοικητικοί των Πανεπιστημίων που δεν απογράφηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πειθαρχικά συμβούλια των Ιδρυμάτων τους αναμένεται να παραπεμφθούν οι 268 υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που δεν απογράφηκαν εμπρόθεσμα στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απογραφή 1.700 από τους συνολικά 1.968 υπαλλήλους που είχαν υποχρέωση να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους.

Η προθεσμία απογραφής έληξε στις 20.00 της Τετάρτης, καθώς το υπουργείο έδωσε δύο παρατάσεις λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που προκλήθηκε από την υψηλή συμμετοχή των τελευταίων ωρών.

Η ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων επιλέχθηκε ως λύση μετά την άρνηση έξι εκ των οκτώ Ιδρυμάτων που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας να στείλουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε τη Τρίτη το βράδυ στη Βουλή, προβλέπεται η αυτοδίκαιη υπαγωγή των εν λόγω υπαλλήλων σε καθεστώς αργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ