Αρπαγή παιδιού από Ρομά στη Μυτιλήνη; Το τεστ DNA θα φωτίσει την υπόθεση - iefimerida.gr

Αρπαγή παιδιού από Ρομά στη Μυτιλήνη; Το τεστ DNA θα φωτίσει την υπόθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τεστ DNA στο οποίο θα υποβληθεί το 2,5 μηνών αγοράκι και οι άνθρωποι που το είχαν θα ρίξει φως στη νέα υπόθεση αρπαγής (;) παιδιού από Ρομά στη Μυτιλήνη. Ηδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει περάσει χειροπέδες στους φερόμενους ως γονείς και στη γιαγιά οι οποίοι κατά τη διάρκεια της απολογίας τους στην αστυνομία έπεσαν σε αντιφάσεις.

Το αγοράκι εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Κυριακής, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης. Ολα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος του ληξιαρχείου Μυτιλήνης, όπου πήγαν οι γονείς για να το δηλώσουν, διαπίστωσε ότι έλειπαν κάποια χαρτιά και θορυβημένος από την υπόθεση της μικρής Μαρίας ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των τριών και έτσι η αστυνομία προχώρησε την Τετάρτη στη σύλληψη τριών ατόμων, της 51χρονης φερόμενης ως γιαγιάς, του 21χρονου γιου της και της 19χρονης συντρόφου του.

Αρχικά οι Ρομά απάντησαν καταφατικά όταν ρωτήθηκαν για το αν το παιδί είναι δικό τους. Ισχυρισμό τον οποίο όμως δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν με κάποιο επίσημο έγγραφο. Στην πορεία λοιπόν άρχισαν να αλλάζουν συνεχώς τα όσα έλεγαν στους αστυνομικούς. Η 51χρονη και η σύντροφος του γιου της φέρονται να υποστήριξαν πως είχαν πάει στο νοσοκομείο- ο 21χρονος είναι νεφροπαθής- και εκεί τους πλησίασε μία τσιγγάνα η οποία τους είπε ότι τους χαρίζει ένα παιδί καθώς δεν μπορεί να το ζήσει η ίδια.

Μία άλλη εκδοχή που παρουσίασαν όμως θέλει το αγοράκι να είναι παιδί συγγενών τους από την Αθήνα, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να το κρατήσουν και τους το έδωσαν καθώς το ζευγάρι δεν μπορεί να τεκνοποιήσει εξαιτίας του προβλήματος υγείας του νεαρού. Σύμφωνα πάντα με τους συλληφθέντες, οι γονείς του παιδιού ειδοποιήθηκαν και θα φτάσουν στη νησί την Πέμπτη προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους. Πάντως αναμένεται να γίνει εξέταση DNA, προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί βιολογικοί γονείς του παιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ