Οργή Μέρκελ για την παρακολούθηση του κινητού της - Τα έψαλλε στον Ομπάμα - iefimerida.gr

Οργή Μέρκελ για την παρακολούθηση του κινητού της - Τα έψαλλε στον Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ στον Μπαράκ Ομπάμα μετά τις πληροφορίες ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο πρόκειται για «απαράδεκτο» γεγονός.

Νωρίτερα η καγκελαρία ανακοίνωσε πως το Βερολίνο έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.

Φανερά ενοχλημένη η Ανγκελα Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Ομπάμα και του ζήτησε να δοθούν άμεσα σαφείς και πλήρεις διευκρινίσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπό της, η Μέρκελ είπε στον Ομπάμα ότι εάν πράγματι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, θεωρεί το γεγονός αυτό «εντελώς απαράδεκτο».

Aπό την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ενώ ερωτηθείς για τις αιτιάσεις των Γερμανών ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, NSA, παρακολουθούσε το τηλέφωνο της Μέρκελ, αρκέστηκε να πει ότι «οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν τις επικοινωνίες της καγκελαρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ