Δικαστής Παπαγεωργόπουλου: Δεν επηρεαζόμαστε από χειροκροτήματα και ζητωκραυγές - iefimerida.gr

Δικαστής Παπαγεωργόπουλου: Δεν επηρεαζόμαστε από χειροκροτήματα και ζητωκραυγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεκόπη πριν καλά - καλά αρχίσει η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι επιθυμεί η υπόθεση να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό, η αναφορά του όμως, στην «περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι αρνητική για τα πολιτικά πρόσωπα», προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου: «Το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψιν την περιρρέουσα αμόσφαιρα, ούτε επηρεάζεται από χειροκροτήματα ή πιθανά γιουχαΐσματα», απάντησε η πρόεδρος Εφετών Καλλιρρόη Χειμαριού,στον κατηγορούμενο, αναφερόμενη στην υποδοχή «ήρωα» που επεφύλαξαν ορισμένοι στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο κατά την άφιξή του στο δικαστήριο.

«Γειά σου Βασίλη, είσαι αθώος», ακούστηκε από κάποιους υποστηρικτές του τη στιγμή της εισόδου του στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να διατάξει την αποβολή όσων φώναξαν από το ακροατήριο. «Αυτά να τα κάνετε στα σπίτια σας, στα καφενεία κι όπου αλλού σας αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεκόπη ώστε να εξετασθούν τα αιτήματα των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Οι συνήγοροι των πρώην προϊσταμένων της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, ζητούν να αναβληθεί η δίκη για τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι απόφαση της ολομέλειας του δικηγορικού συλλόγου, η οποία δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παραρίστανται για τρίτη ημέρα σε υπόθεση που έχουν αναλάβει.

Αντιθέτως, οι συνήγοροι Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια ζήτησαν να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, επικαλούμενοι νόμο ο οποίος αναφέρει ότι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να εκδικάζονται το λιγότερο σε 15 ημέρες.

Τελικά, ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Νάιντος, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που επικαλέστηκαν δεν ισχύει σε περιπτώσεις μη εν ενεργεία αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (παρά μόνο σε περιπτώσεις εν ενεργεία υπουργών, βουλευτών και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή μη ενεργεία βουλευτών και υπουργών, εφόσον τα αδικήματα που τους καταλογίζονται τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους).

Στο σημείο αυτό, το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινώσει αύριο το πρωί στις 9, την απόφασή του, δηλαδή εάν θα ξεκινήσει ή όχι την εκδίκαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ