Τάφο ηλικίας 4.000 ετών του γιατρού των Φαραώ έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι [εικόνα]

Τσέχοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως έναν τάφο ηλικίας 4.000 χρόνων έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο οποίος περιέχει τα οστά ενός εξέχοντος γιατρού των Φαραώ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη.

Ο τάφος, είναι μέρος μίας κατασκευής 20x14 μέτρων με τείχη ύψους 4 μέτρων και ανακαλύφθηκε στο Αμπουσίρ, νοτιοδυτικά του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου αρχαιοτήτων Αλί ασ-Ασφάρ.

«Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική, διότι αυτός είναι ο τάφος ενός από τους μεγαλύτερους γιατρούς από την εποχή των πυραμίδων, πρόκειται για ένα γιατρό στενά συνδεδεμένο με το βασιλιά» εξηγεί ο υπουργός αρχαιοτήτων Ιμπραήμ Αλί.

Ο Ασφάρ εξηγεί ότι η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο τάφος εμφανίστηκε να είναι μια οικογενειακή εγκατάσταση και η τσεχική ομάδα των αρχαιολόγων τώρα ψάχνει για τις μούμιες των συγγενών.

Η Αμπουσίρ, μια τεράστια νεκρόπολη που χρονολογείται από το Βασίλειο της Αρχαίας Αιγύπτου, στεγάζει τις πυραμίδες των Φαραώ της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά το 2500 π.Χ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ