Τάφο ηλικίας 4.000 ετών του γιατρού των Φαραώ έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι [εικόνα] - iefimerida.gr

Τάφο ηλικίας 4.000 ετών του γιατρού των Φαραώ έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι [εικόνα]

Τάφο ηλικίας 4.000 ετών του γιατρού των Φαραώ έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσέχοι αρχαιολόγοι έφεραν πρόσφατα στο φως έναν τάφο ηλικίας 4.000 χρόνων έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο οποίος περιέχει τα οστά ενός εξέχοντος γιατρού των Φαραώ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη.

Ο τάφος, είναι μέρος μίας κατασκευής 20x14 μέτρων με τείχη ύψους 4 μέτρων και ανακαλύφθηκε στο Αμπουσίρ, νοτιοδυτικά του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου αρχαιοτήτων Αλί ασ-Ασφάρ.

«Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική, διότι αυτός είναι ο τάφος ενός από τους μεγαλύτερους γιατρούς από την εποχή των πυραμίδων, πρόκειται για ένα γιατρό στενά συνδεδεμένο με το βασιλιά» εξηγεί ο υπουργός αρχαιοτήτων Ιμπραήμ Αλί.

Ο Ασφάρ εξηγεί ότι η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο τάφος εμφανίστηκε να είναι μια οικογενειακή εγκατάσταση και η τσεχική ομάδα των αρχαιολόγων τώρα ψάχνει για τις μούμιες των συγγενών.

Η Αμπουσίρ, μια τεράστια νεκρόπολη που χρονολογείται από το Βασίλειο της Αρχαίας Αιγύπτου, στεγάζει τις πυραμίδες των Φαραώ της Πέμπτης Δυναστείας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά το 2500 π.Χ.

Τάφο ηλικίας 4.000 ετών του γιατρού των Φαραώ έφεραν στο φως Τσέχοι αρχαιολόγοι [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ