Και ξαφνικά ένα tapas-bar στην Τρούμπα αναγκάζει την αφρόκρεμα της αθηναϊκής διασκέδασης να κατέβει στον Πειραιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Και ξαφνικά ένα tapas-bar στην Τρούμπα αναγκάζει την αφρόκρεμα της αθηναϊκής διασκέδασης να κατέβει στον Πειραιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην θρυλική περιοχή του Πειραιά, εκεί που οι ένοχες περιπέτειες και η αληθινή rock n' roll ζωή λάμβαναν χώρα στη δεκαετία του 50' και του 60', ξεφύτρωσε το Bar που δίνει ξανά ζωή στην ξεχασμένη Τρούμπα.

Κάθε Σάββατο στα PIRΑEUS RE-PORT parties η Mahayana Records και παραγωγοί του En Lefko 87,7 αναλαμβάνουν να δώσουν το ρυθμό σε μια εκστρατεία αναζωπύρωσης του παλιού καλού αθηναϊκού εναλλακτικού πνεύματος.

Τρούμπα, η κακόφημη περιοχή του Πειραιά τις δεκαετίες του '50 και '60, που γνώρισε "δόξα" λόγω των "καταστημάτων" που δραστηριοποιούνταν εκεί. Το όνομα Τρούμπα η περιοχή το πήρε από μια αντλία (τρόμπα) που υπήρχε στην αρχή της οδού 2ας Μεραρχίας, στο λιμάνι, για να εφοδιάζονται με νερό τα πλοία.
Στην περιοχή αυτή, περισσότερο λόγω του λιμανιού, είχαν εγκατασταθεί πολλά cabaret, οίκοι ανοχής και χασισοποτεία (τεκέδες). Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν το 1968 με ενέργειες του τότε (διορισμένου από τη χούντα) δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση. Από τη χρονιά αυτή και μετά η Τρούμπα σιγά - σιγά έσβησε, αλλά έμεινε στην ιστορία μέσω των ρεμπέτικων τραγουδιών (έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλοι ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, Νίκος Μάθεσης, Μιχάλης Γενίτσαρης, Στέλιος Κερομύτης και πολλοί άλλοι) και των ελληνικών ταινιών της εποχής ("Πότε την Κυριακή", "Τα κόκκινα φανάρια", "Καλώς ήλθε το δολάριο", "Λόλα").

στην 2ας Μεραρχίας 14, στnν Τρούμπα του Πειραιά.Το δε Throubi είναι ιστορικό στέκι που ξεκίνησε στις Σπέτσες, απέκτησε πριν μερικά χρόνια αδελφάκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μόλις προσφάτως απέκτησε άλλο ένα αδελφάκι

Αυτό το Σάββατο τη μουσική θα επιλέγει o «μεγάλος» Μανώλης Οικονόμου.Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πάρτι μπαρ Θρούμπι PIRAEUS RE-PORT Εν Λευκώ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ