The Economist: Ετσι λειτουργούν τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών στα Βαλκάνια- Πως φτάνουν οι μητέρες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

The Economist: Ετσι λειτουργούν τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών στα Βαλκάνια- Πως φτάνουν οι μητέρες στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την υπόθεση της μικρής Μαρίας ασχολείται το βρετανμικό περιοδικό Economist, το οποίο αναφέρει πως ίσως έχει έρθει η ώρα της ελπίδας για αρκετούς γονείς οι οποίοι αναζητούν τα παιδιά τους.

Σε δημοσίευμα του, ο Economist αναφέρεται στην «βιομηχανία» εμπορίας βρεφών, τονίζοντας πως «το trafficking ανηλίκων με την συναίνεση των μητέρων και των ''ανάδοχων'' γονιών, είναι ακόμη μια ακριβή επιχείρηση στα νότια Βαλκάνια, αν και έχουν αναφερθεί λιγότερες περιπτώσεις από τότε που η Βουλγαρία και η Ρουμανία μπήκαν στην Ε.Ε.. Εγκυμονούσες γυναίκες, περνούν λαθραία στην Ελλάδα από κυκλώματα για να γεννήσουν και να υιοθετηθούν τα βρέφη τους από άλλους μέσα σε λίγες ώρες», ενώ αναφέρεται και στην «ταρίφα» που ισχύει για το trafficking ανηλίκων, με βάση ένα κύκλωμα από την Βουλγαρία που εξαρθρώθηκε το 2011: Τότε, είχαν ζητηθεί 24.000 ευρώ από τους Ελληνες «γονείς» για ένα αγόρι και 20.000 ευρώ για ένα κορίτσι, με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως η μητέρα θα έπαιρνε 2.000 ευρώ.

Το άλλο δυσάρεστο γεγονός σύμφωνα με το περιοδικό της ιστορίας της μικρής Μαρίας, είναι ο αριθμός τον γονέων που έχουν επικοινωνήσει με το «Χαμόγελου του Παιδιού», ελπίζοντας πως η μικρή θα είναι το παιδί τους, με την οργάνωση να τονίζει πως έχουν λάβει τουλάχιστον 10 εικόνες με email από το εξωτερικό με αγνοούμενα παιδιά τα οποία μοιάζουν αρκετά στην Μαρία και αξίζει να μελετηθούν, σημειώνει ο Economist.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ