Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις -Στο τέλος του έτος θα ανακοινώνεται ποιες θα περνούν και ποιες όχι - iefimerida.gr

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις -Στο τέλος του έτος θα ανακοινώνεται ποιες θα περνούν και ποιες όχι

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις -Στο τέλος του έτος θα ανακοινώνεται ποιες θα περν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώνει στο τέλος του έτους ποιες κατηγορίες αποδείξεων, από το σύνολο των αποδείξεων για υπηρεσίες από ελεύθερους επαγγελματίες, θα προσμετρώνται για την επιστροφή φόρου, γι αυτό και οι καταναλωτές θα πρέπει έως τότε να τις μαζεύουν και να τις κρατούν.Σύμφωνα με «Τα Νέα» οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω της χρήσης της φοροκάρτας ή καταγράφοντας τις συναλλαγές σε ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων) αποδείξεις μόνο από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και όχι από σούπερ μάρκετ, φούρνους, περίπτερα, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Στο τέλος του έτους, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει τις κατηγορίες των «τυχερών» αποδείξεων της χρονιάς και όσοι φορολογούμενοι έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις από τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα έχουν επιστροφή φόρου ίση με το 30% ή 40% της κάθε απόδειξης, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα έχουν μπόνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ