Στις καταθέσεις Ρομά και στην άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη μικρή Μαρία - iefimerida.gr

Στις καταθέσεις Ρομά και στην άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη μικρή Μαρία

Στις καταθέσεις Ρομά και στην άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών εστιάζονται οι έρευ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση της μικρής Μαρίας που εντοπίσθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, πριν από μια εβδομάδα. Πλέον οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εστιάζονται σε πένετε σημεία.Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ οι αστυνομικοί αναζητούν μέσω διεθνών συνεργασιών και πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ επιχειρείται να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς της μικρής Μαρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Κύριο ενδιαφέρον υπάρχει για την δράση κυκλωμάτων υιοθεσιών. Παράλληλα η έρευνα γίνεται και στο κινητό τηλέφωνο του 39χρονου Ρομά «πατέρα» της Μαρίας ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν Βούλγαρο «μεσολαβητή» ο οποίος «του είχε φέρει στις αρχές του 2009 το νεογέννητο τότε κοριτσάκι».

Συνεχίζεται ο έλεγχος σε όλη την... εικονική οικογένεια του ζευγαριού των Ρομά, οι οποίοι φέρεται να είχαν στόχο την είσπραξη των οικογενειακών επιδομάτων αλλά πιθανόν κι άλλες παράτυπες πράξεις. Η διερεύνηση των μεθόδων που χρησιμοποιούσαν κι ο εντοπισμός των διασυνδέσεών τους εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αξιοποιήσιμα συμπεράσματα σχετικά με ότι συνέβη με την Μαρία. Επιπλέον επιχειρείται αξιοποίηση στοιχείων που προκύπτουν από το DNA της πεντάχρονης, αφού από ορισμένες ομάδες γενετικών κωδίκων (κοινοί σε μεγάλους πληθυσμούς της Ευρώπης) που περιέχει μπορεί να εντοπιστούν στοιχεία για την εθνικότητα ή την προέλευσή της.

Τέλος αναμένεται να ζητηθούν καταθέσεις από άτομα στο ευρύτερο περιβάλλον των δύο Ρομά αλλά κι άλλων ατόμων εντός κι εκτός Φαρσάλων που γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί με την Μαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ