Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επέστρεψε στη ζωή και στην πόλη του πλήρως ανακαινισμένο - Ανοιξε ξανά τις πύλες του μετά από 14 χρόνια σιωπής [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επέστρεψε στη ζωή και στην πόλη του πλήρως ανακαινισμένο - Ανοιξε ξανά τις πύλες του μετά από 14 χρόνια σιωπής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 14 χρόνια το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά άνοιξε την Τρίτη και πάλι τις πύλες του στο κοινό με στόχο, όπως σημείωσε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Τάκης Τζαμαργιάς να χαράξει «μία εντελώς σύγχρονη και δημιουργική πορεία, αντάξια όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών θεάτρων». Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επέστρεψε και πάλι στη ζωή της πόλης μετά από 14 χρόνια «σιωπής» με στόχο την πλήρη αποκατάστασή του και ο εορτασμός για το γεγονός αυτό θα είναι εξαήμερος. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες αλλά και μια παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του θεάτρου. Ο τίτλος της «Δρόμοι του Πειραιά» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του Γιάννη Μπέζου, του Δημήτρη Λιγνάδη, του Γιάννη Ζουγανέλη, της Ελένης Κοκκίδου, της Κερασίας Σαμαρά, μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας. Οι «Δρόμοι του Πειραιά» θα παίζονται από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου , η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου.

Σαμαράς: Το έργο αυτό τα συμβολίζει όλα

Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου είναι λαμπρό παράδειγμα, συνέπειας και συνέχειας - σε μια χώρα που έχει ανάγκη από συνέχεια και από συνέπεια, τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά το σύντομο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Θεάτρου. «Είναι σύμβολο μιας πόλης που ξαναγεννιέται, μιας χώρας που ξαναγεννιέται, ενός λαού που στέκεται ξανά στα πόδια του, που δεν το βάζει κάτω, που μετατρέπει τα ερείπια σε μνημεία ομορφιάς, που μετατρέπει τα χαλάσματα σε νέα έμπνευση δημιουργίας», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Φωτογραφίες: Fosphotos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ