Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Καρράς - iefimerida.gr

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Καρράς

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Καρράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή, έπειτα από σύντομη νοσηλεία ο Αντώνης Καρράς, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα και τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του Κινήματος, από την ίδρυσή του.

Ο Αντώνης Καρράς ήταν οικονομολόγος, διετέλεσε Διευθυντής του υπουργείου Συντονισμού επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διατηρούσε προσωπική φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Είχε πλούσια αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και όλοι τον γνώριζαν με το ψευδώνυμο «Αλκης». Την περίοδο αυτή έκανε θαλάσσια δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, μεταφέροντας αντιστασιακούς που έπρεπε να φύγουν από τη χώρα ή να επιστρέψουν για να αναλάβουν δράση.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στο ΠΑΚ και ήταν από τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του. Ηταν από την αρχή εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από τους ιδρυτές του βιβλιοπωλείου ΑΙΧΜΗ του Κινήματος, το οποίο διακινούσε όλα τα προοδευτικά βιβλία, περιλαμβανομένων εκείνων των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

Υπήρξε επίσης, για πολλά χρόνια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, της κορυφαίας Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ