Ο Βενιζέλος «αδειάζει» Στουρνάρα για τις περικοπές στις συντάξεις - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος «αδειάζει» Στουρνάρα για τις περικοπές στις συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρή απάντηση επεφύλαξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις Στουρνάρα περί «στοχευμένων περικοπών» στο ασφαλιστικό. Κάνοντας λόγο για φήμες που αναστατώνουν χωρίς λόγο τον κόσμο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζει ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών.

Αφορμή για το ξέσπασμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία Στουρνάρα στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, κατά την οποία μεταξύ άλλων εκτίμησε πως υπάρχουν περιθώρια «στοχευμένων περικοπών», με την κατάργηση «κοστοβόρων» και «άδικων» εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα που σήμερα «χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».

Ερωτηθείς για τα σενάρια νέων μέτρων και ειδικά για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό, με νέες περικοπες στις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για σενάρια, κ αι απειλητικές πληροφορίες που αναστατώνουν τον κόσμο.

«Συνεχώς», είπε, «μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα, ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά», πρόσθεσε, «καλούμαι να σχολιάσω τις φήμες οι οποίες διακινούνται».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι δεν είναι απλά φήμες αλλά πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε σε αυστηρό τόνο πως δεν σχολιάζει τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και του ιδίου. «Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης» διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών.

Η «βόμβα» Στουρνάρα για τις περικοπές στις συντάξεις έφερε αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν απώλειες συνολικά για τη στρατηγική που έχει χαράξει το Μαξίμου απέναντι στους δανειστές, δόθηκε σαφής εντολή να «αφοπλιστεί» άμεσα.

Η υποχώρηση από πλευράς ΥΠΟΙΚ ήρθε με παράγοντες του υπουργείου να σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι οι παρεμβάσεις που εξετάζονται στο ασφαλιστικό αφορούν μόνο το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις.

Οι ίδιοι παράγοντες διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Σε δεύτερη φάση διευκρινίστηκε ότι οι όποιες αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα αφορούν στους νέους συνταξιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ