CINETROLL: Θα τον σταματήσει η Σκάρλετ Γιόχανσον από το να αυνανίζεται με μανία βλέποντας πορνό; [video] - iefimerida.gr

CINETROLL: Θα τον σταματήσει η Σκάρλετ Γιόχανσον από το να αυνανίζεται με μανία βλέποντας πορνό; [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι αν ναι, θα 'ναι για καλό; Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος γράφει κριτική για τον "Δον Ζουαν". Ίσως την πιο ασυμβίβαστη, ενήλικη και αντιρομαντικά "ρομαντική" κομεντί της χρονιάς.

ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ / DON JON

Bαθμολογία: 7 / 10

Ο Τζον από το Νιου Τζέρσι, είναι ένα εργατόπαιδο με πολλές κατακτήσεις. Καμία από τις οποίες δεν μπορεί να τον απομακρύνει από το μεγάλο του πάθος και εθισμό. Τον παίζει συνέχεια δίχως έλεος. Τον έχει κάνει λάστιχο ή όπως αλλιώς θες να το πεις, παρακολουθώντας με μανία, διαδικτυακό πορνό. Aκόμα κι αν έχει κάνει μόλις σεξ ή στο κρεββάτι του τον περιμένει μια σέξι γυναίκα, τίποτα δεν τον σταματά από το να σηκωθεί και να τραβήξει μία στα γρήγορα μπροστά στο pc του. Μόνο που όταν γνωρίσει την Σκάρλετ Γιόχανσον, θα πρέπει να αναθεωρήσει. Όχι μόνο την άποψη του για τον αυνανισμό, αλά γενικότερα για τη ζωή εφ' όσον η αγάπη του στην μαλακία δεν είναι το μόνο που απειλεί να τους χωρίσει.

Αυτός είναι ένας αξιαγάπητος, νάρκισσος κάγκουρας μεν, τελείως σέξι δε, λαϊκός τύπος, αφοσιωμένος στους φίλους του, τo γυμναστήριο, και την εργατικής τάξης οικογένειά του. Μαζί με την οποία πηγαίνει κάθε Κυριακή εκκλησία. Μετά δηλαδή από το Σάββατο βράδυ που έχει "καμακώσει" τoν μισό γυναικείο πληθυσμό στα club. H Σκάρλετ, σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της εδώ και χρόνια, είναι η απόλυτη γκόμενα τούμπανο με αστραφτερό σασί. Επίσης όμως είναι και μια γυναίκα από εντελώς άλλη κοινωνική τάξη, με κιτς νεοπλουτίστικες προεκτάσεις και νευρώσεις control freak. Όταν οι δρόμοι τους διασταυρωθούν, η έλξη θα είναι ακαριαία και υποθετικά με προοπτικές. Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) όμως και για τους δύο τους, εκείνη δεν γνωρίζει το κρυφό πάθος του Τζον για την τσόντα κι εκείνος δεν έχει αντιληφθεί που πάει να μπλέξει. Καταλύτης σε αυτό θα παίξει η γνωριμία του Τζον με την μεγαλύτερη του Τζούλιαν Μουρ (επίσης σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της εδώ και καιρό, εφ' όσον ερμηνευτικά βάζει στην άκρη την "αβάσταχτη κλαψομουνίαση του είναι" και παραδίδει ένα πραγματικά εύθραυστο και ανθρώπινο γυναικείο πορτρέτο.

Ποιός είναι ο "Δον Ζουάν"; Ο χαρισματικός Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ που επίσης υπογράφει το σενάριο αλλά και το σκηνοθετικό του μεγάλου μήκους ντεμπούτο. Ποιός είναι ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ; Ο σύντροφος του Μπάτμαν στο "Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή", ο γιος του Άβρααμ Λίνκολν στο "Λίνκολν" και ένα από τα πιο καυτά ονόματα αυτή τη στιγμή ονόματα στο Χόλιγουντ. Τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν ένας πολλά υποσχόμενος δημιουργός όπως απέδειξε με το "Δον Ζουάν". Γιατί τόσο σαν περσόνα, όσο και σαν σκηνοθέτης, φαίνεται να έχει βρει τον καλύτερο και πιο απολαυστικό για τον θεατή τρόπο, να ενώσει τις "επιταγές" του χολιγουντιανού mainstream με την αυθάδεια του αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά.

Σε μια ασυμβίβαστη, εναλλακτική και σέξι ενήλικη κομεντί, της οποίας η τέχνη φαίνεται στο πως γνωρίζει να φρενάρει εκεί που νομίζεις ότι πάει να εκτροχιαστεί. Πως περνάει από την πρόκληση στο συναίσθημα χωρίς καμία διάθεση διδακτισμού. Πως σε κάνει να γελάς χωρίς να "ιδρώνει" για να σου αποδείξει την εξυπνάδα της. Και πως μέσα από την σύμβαση της κωμικής υπερβολής, αφήνει ζωτικό χώρο στους χαρακτήρες της, προκειμένου να κάνουν τη μετάβαση από καρικατούρες, σε κανονικούς ανθρώπους που μπορεί να ζούνε δίπλα μας. Οι οποίοι όπως όλοι μας οι ατελείς άνθρωποι, αναζητούν (ή φοβούνται) το συναισθηματικό "δέσιμο" με πανικό, μεγάλες προσδοκίες, ατσουμπαλοσύνη, κι ελαττώματα, πολλές φορές σε λάθος ανθρώπους.

Γιατί τελικά, όλοι μας είμαστε εθισμένοι σε κάτι που μας εμποδίζει να δούμε το κάτι άλλο δίπλα μας. Κι ο εθισμός του "Δον Ζουάν" στην "χειρονακτική" κατάχρηση του πέους του, πιθανότατα να είναι αφ' ενός μικρότερος από αυτόν της Σκάρλετ στην κατάχρηση του "σασί" της, κι αφ' ετέρου το μικρότερο από τα προβλήματα του, όσον αφορά στην ωρίμανση του. Ένας μετεφηβικός "φερεντζές", απέναντι στη συναισθηματική επαφή και την επερχόμενη (με καθυστέρηση) ενήλικη ματιά του στον κόσμο.

*Κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ