Επιθεωρητές και ΣΔΟΕ στο δήμο Αθηναίων - Από κόσκινο τα αρχεία γεννήσεων - iefimerida.gr

Επιθεωρητές και ΣΔΟΕ στο δήμο Αθηναίων - Από κόσκινο τα αρχεία γεννήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεση ήταν η αντίδραση των ελεγκτικών φορέων στο αίτημα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για έλεγχο στο ληξιαρχείο Αθηνών μετά τα στοιχεία από τον πρώτο εσωτερικό έλεγχο που έγινε και κατέδειξε γεωμετρική πρόοδο των ετερεχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια.

Ετσι, μια μέρα αφότου ο κ. Καμίνης ξήλωσε τη διοίκηση του ληξιαρχείου Αθηναίων, σύμφωνα με το Ethnos, επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν σήμερα το ληξιαρχείο του δήμου προκειμένου να συνδράμουν στον έλεγχο που έχει ξεκινήσει, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας.

Από το μικροσκόπιο των ελεγκτών περνούν τόσο οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησεων όσο και τα στοιχεία για τα πολυτεκνικά επιδόματα του δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Καμίνης παρουσίασε τα στοιχεία από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε στο ληξιαρχείο Αθηναίων μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας της οποία το πιστοποιητικό γέννησης είχε εκδοθεί από το εν λόγω ληξιαρχείο.

αναφερόμενος στην απότομη αύξηση των δηλώσεων που αφορούν τις ετεροχρονισμένες γεννήσεις εκτός μαιευτηρίου, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή του στόχος του κυκλώματος, που ενδέχεται να εκτείνεται σε όλη τη χώρα, ήταν τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Στο δήμο Αθηναίων, μετά το 2011 σημειώθηκε αιφνίδια άνοδος των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης, από 50 το 2011 σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. Το γεγονός ότι τα επιδόματα λαμβάνονται με την επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης και δεδομένου ότι πολλοί Ρομά εμφανίζονται ως δημότες σε περισσότερους από έναν δήμο, φαίνεται να υποβοήθησε Ρομά να παίρνουν πολυτεκνικά επιδόματα.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα ληξιαρχεία όλης της χώρας με εντολή του Αρείου Πάγου

Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους ελεγκτές να εντοπίσουν στα ληξιαρχεία όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις για τη γέννηση παιδιών μετά το 2008 και να διαπιστώσουν αν αυτές έγιναν με νόμιμα στοιχεία ή με ψευδή χαρτιά.

Παράλληλα ζητά αν προκύψουν ψευδείς δηλώσεις να διαπιστώσουν αν από αυτές προκύπτουν αδικήματα όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες ή παράνομη είσπραξη επιδομάτων.

Επιπλέον αναφέρει πως οι ελεγκτές θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε επιθεώρηση όλων των ληξιαρχικών βιβλίων από το 2008 και μετά για να διαπιστώσουν τυχόν έκνομες δραστηριότητες, ακόμη και από την πλευρά των δημοτικών αρχών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ