Ράσο, μπαστούνι και δέηση για τη νίκη – Το Βατικανό κάνει ομάδα κρίκετ και προκαλεί σε κόντρες άλλες θρησκείες - iefimerida.gr

Ράσο, μπαστούνι και δέηση για τη νίκη – Το Βατικανό κάνει ομάδα κρίκετ και προκαλεί σε κόντρες άλλες θρησκείες

Ράσο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως κάθε Αργεντινός που σέβεται τον εαυτό του, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι φίλος του ποδοσφαίρου. Ο Ποντίφικας όμως ζητά από όλους να δείχνουν ανοιχτό μυαλό. Για αυτό έδωσε έγκριση για τη δημιουργία της ομάδας κρίκετ του Βατικανού! Και ήδη άρχισαν οι πρώτες προκλήσεις για κόντρες.

Με τον Αγιο Πέτρο στο έμβλημα, χρώματα το κίτρινο και το άσπρο της σημαίας του Βατικανού και παίκτες ιερείς, φοιτητές των ιερατικών σχολών και ίσως στο μέλλον καλόγριες, η ομάδα κρίκετ μπορεί να είναι ακόμη στα σχέδια, αλλά έχει ήδη κλείσει τον πρώτο της αγώνα. Κόντρα στην Εκκλησία της Αγγλίας, το Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με το Βατικανό, το κρίκετ θα είναι ο νέος τρόπος για την ανταλλαγή απόψεων με άλλα δόγματα και θρησκείες. Αλλωστε, προγραμματίζουν από τώρα αναμετρήσεις με ομάδες Ινδουιστών και Μουσουλμάνων.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το κρίκετ είναι τόσο δημοφιλές στη Ρώμη. Είναι ξένο στην κουλτούρα μας, αλλά έχει μέρος της πλέον ως έκφραση της πολυ-πολιτισμικότητας», είπε ο Καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι, ο ανεπίσημος «υπουργός Πολιτισμού» του Βατικανού. Οπως εξήγησε το αυξημένο κύμα μετανάστευσης στην Ιταλία έχει φέρει στη χώρα πολλούς λάτρεις του αθλήματος.

Μάλιστα οι ιερείς μπήκαν ήδη στο αθλητικό πνεύμα των προκλήσεων, αφού ο επικεφαλής της ομάδας δήλωσε πως «θα είναι αρκετά δυνατή για να κερδίσει οποιαδήποτε στον κόσμο».

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ