Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ανοίξει κάποιος έναν αγγλικό ή έναν γερμανικό τουριστικό οδηγό για τη Μεσσηνία σίγουρα θα πέσει πάνω στον «Αργύρη» την παραδοσιακή ταβέρνα πάνω στο κύμα που αποτελεί το στολίδι της Μαραθούπολης ήδη από το 1950.

Η περίφημη ψαροταβέρνα του Νίκου Θαλασσινού που συνεχίζει τη δουλειά του πατέρα του με το ίδιο μεράκι, έχει θέα στο νησάκι της Πρώτης και τραπεζάκια πάνω στα βράχια ενώ εντοπίζεται εύκολα από τις ορδές των πεινασμένων τουριστών που συρρέουν για την παραδοσιακή του ψαρόσουπα που είναι και η σπεσιαλιτέ του.

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τη συνταγή αυτή ο Νίκος που είναι και ο υπεύθυνος του μενού την έμαθε από τον καπετάν Κωνσταντόπουλο, εμπνευστή του Costa Navarino και δεν την άλλαξε ποτέ. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως πίσω από την ξακουστή ψαρόσουπα υπάρχει κάποιο μυστικό γευσιγνωσίας, ωστόσο ο κ. Νίκος αναφέρει πως πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή την οποία μοιράζεται κιόλας:

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Η καλύτερη ψαρόσουπα γίνεται από ροφό από σφυρίδα ή από στήρα, από μαύρα ψάρια δηλαδή και συνήθως από το συνδυασμό δυο ειδών. Στη συνέχεια προσθέτεις σέλινο, καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, αλάτι χοντρό, λεμόνι και λίγο λαδάκι. Η ποσότητα του νερού είναι το πιο σημαντικό για να μην είναι «νερουλή» αλλά σαν χυλός. Φυσικά μετράει και η λιπαρότητα του ψαριού – με μπακαλιάρο δεν πετυχαίνεις τίποτα».

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μυστικό της επιτυχίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα χόρτα που συνοδεύουν τη σούπα, τα οποία μαζεύονται από την ακτή όταν δεν έχει φουσκοθαλασσιά. Ωμά τρώγονται με λάδι και με ξύδι – η γεύση του ιωδίου.

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Αργύρης» από το 1950 που ξετρελαίνει τους τουρίστες με την ψαρόσουπα και τα θαλασσινά χόρτα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το αξιοπρόσεκτο είναι πως παρά το μεγάλο αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την ταβέρνα του κ. Νίκου, ο κατάλογος είναι μόνο στα ελληνικά και στα ρώσικα, ούτε καν στα αγγλικά. Ωστόσο η εξυπηρέτηση είναι πολύ ζεστή και όλοι φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αργύρης, στην παραλία του Μάραθου, Μεσσηνία (27630 61208, 694 4201434)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ