«Κίτρινη» κάρτα από την Task Force για φοροδιαφυγή, Δημόσιο, επιχειρηματικότητα - iefimerida.gr

«Κίτρινη» κάρτα από την Task Force για φοροδιαφυγή, Δημόσιο, επιχειρηματικότητα

«Κίτρινη» κάρτα από την Task Force για φοροδιαφυγή
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Εύσημα για τη πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, απέδωσε κορυφαίο στέλεχος της Ομάδας Κρούσης, χωρίς να κρύψει όμως τον έντονο προβληματισμό του για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τα χαμηλά επίπεδα ρευστότητας, αλλά και τους δείκτες συνοχής όπως επηρεάζονται από τα εκρηκτικά επίπεδα ανεργίας και φτώχειας.«Υπάρχει άνευ προηγουμένου πενία σε πολλά στρώματα της κοινωνίας» σημείωσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή έτσι ώστε να υποχωρήσει άμεσα η ανεργία σε ανεκτά επίπεδα. Στη πραγματικότητα (και) στη 5η Έκθεση της Ομάδας Κρούσης, επισημαίνεται ότι μέχρι να «ζεσταθεί» η μηχανή της οικονομίας, θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου προκειμένου να περιοριστεί κυρίως η ανεργία στους νέους αλλά και τα ποσοστά των μακροχρόνια ανέργων.

Πέρα από τον προβληματισμό, η Έκθεση έχει και τρεις κίτρινες κάρτες, για τομείς που πρέπει να «τρέξουν» ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ