Βρούτσης: Στην Ελλάδα υπάρχουν 700 άτομα με 8-10 συντάξεις - iefimerida.gr

Βρούτσης: Στην Ελλάδα υπάρχουν 700 άτομα με 8-10 συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά αποκλείει ο Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο να γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις πέρα από αυτές που έχουν ψηφιστεί με νόμο από την Βουλή και πέρα από όσα προβλέπουν οι δανειακές συμβάσεις.

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε παράλληλα, πως από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί, ενώ θα ισχύσει από 1η Ιουνίου και για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ζήτησε από το υπουργείο να δώσει στοιχεία για τους 700 συνταξιούχους που παίρνουν 8, 9 και 10 συντάξεις με τον Γιάννη Βρούτση να απαντά πως είναι περίπου 700 συνταξιούχοι και όλοι λαμβάνουν τις συντάξεις τους με νόμιμο τρόπο, όμως το φαινόμενο είναι απόρροια του πελατειακού συστήματος που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ

Στο σκέλος των ερωτήσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης μίλησε για διαρροές στον Τύπο από την Κυβέρνηση για τις περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά ταμεία των ΔΕΚΟ. Προέβλεψε δε θα γίνουν μειώσεις των συντάξεων στη βάση των ασφαλιστικών βιογραφικών.

Για το ενδεχόμενο τα ελλείμματα των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ να καλυφθούν με νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος υποστήριξε πως σε μειώσεις θα οδηγήσει και ο νέος υπολογισμός των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Τέλος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, ζήτησε από τον Γιάννη Βρούτση να απαντήσει πως θα αντιμετωπίσει τις πιέσεις της Τρόικα για νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ