Ποιες χώρες κινδυνεύουν από την ατμοσφαιρική μόλυνση: Στα κόκκινα η Ευρώπη [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποιες χώρες κινδυνεύουν από την ατμοσφαιρική μόλυνση: Στα κόκκινα η Ευρώπη [εικόνα]

Ποιες χώρες κινδυνεύουν από την ατμοσφαιρική μόλυνση: Στα κόκκινα η Ευρώπη [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις σοβαρές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας με ένα χάρτη που δημοσίευσε πρόσφατα και δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σε μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Εν όψει του χειμώνα, όπου η ανάγκη για θέρμανση αναμένεται να αυξήσει κάθετα την καύση άνθρακα και συνεπώς την ατμοσφαιρική ρύπανση σε όλο τον κόσμο, ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας (WHO) παρουσίασε τον συγκεκριμένο χάρτη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στον σύγχρονο κόσμο.

O χάρτης περιέχει τα αποτελέσματα της παρακολούθησης της αστικής ρύπανσης του αέρα σε 1.100 πόλεις σε 91 χώρες. Η ποιότητα του αέρα εκπροσωπείται από την ετήσια μέση συγκέντρωση των λεπτών σωματιδίων (PM10 και PM2.5, δηλαδή σωματίδια μικρότερα από 10 ή 2,5 microns αντίστοιχα).

Οπως φαίνεται και στο χάρτη, η Βόρεια Αμερική βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο, αντίθετα η Ευρώπη δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά (ίσως επειδή το ντίζελ είναι πιο δημοφιλές ως πηγή καυσίμων), ενώ η Ασία και το μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής βρίσκεται σε πολύ κακό επίπεδο, με τις χειρότερες πόλεις να βρίσκονται στο Ιράν και το Πακιστάν.

Ποιες χώρες κινδυνεύουν από την ατμοσφαιρική μόλυνση: Στα κόκκινα η Ευρώπη [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ