Η οικογενειακή φάρμα που παρασκευάζει την πιο νόστιμη ελβετική γραβιέρα εδώ και πέντε γενιές [εικόνες] - iefimerida.gr

Η οικογενειακή φάρμα που παρασκευάζει την πιο νόστιμη ελβετική γραβιέρα εδώ και πέντε γενιές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στην Ελλάδα το δίλημμα γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης να παραμένει αιώνιο, ωστόσο στην Ελβετία όταν πρόκειται για γραβιέρα το μυαλό πηγαίνει απευθείας στο Gruyeres.

Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η πέμπτη γενιά της οικογένειας Murith της δυτικής Ελβετίας, παράγει το χαρακτηριστικό της τυρί Gruyere βουνίσιας βοσκής. Κάθε κεφάλι τυριού ζυγίζει μεταξύ 25 και 40 κιλών, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες για να ωριμάσει.

Σύμφωνα με το TheAtlantic.com, η οικογένεια παράγει 200 κεφάλια τυριού κάθε χρόνο για να διαθέσει στην τοπική αγορά, χρησιμοποιώντας μη παστεριωμένο γάλα από τις αγελάδες τους. Ο φωτογράφος του Reuters Denis Balibouse πέρασε την πρόσφατη περίοδο βόσκησης και παραγωγής με την οικογένεια, καταγράφοντας τις μέρες και νύχτες στα ορεινά βοσκοτόπια των ελβετικών Άλπεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ