Max Perry: Τα σοκολατάκια που ξεκίνησαν από τον Πειραιά και έγιναν εμμονή και επιχειρηματικό success story [εικόνες] - iefimerida.gr

Max Perry: Τα σοκολατάκια που ξεκίνησαν από τον Πειραιά και έγιναν εμμονή και επιχειρηματικό success story [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα εργαστήρι σε φτωχογειτονιές του Πειραιά έγινε η αρχή του θαύματος της σοκολάτας που οδήγησε σε ουρές πιστών γλυκατζίδων (εφοπλιστές έστελναν τους οδηγούς τους να περιμένουν για λίγα σοκολατάκια έγραφαν τα ρεπορτάζ τότε). Το Μax Perry σήμερα υπάρχει σχεδόν σε κάθε γειτονιά, οι σακούλες του με τα όμορφια μεγάλα κουτιά κυκλοφορουν παντού ανταγωνιζόμενες τις σακούλες γνωστού καταστήματος παιχνιδιών και οι σοκολάτες του έχουν εθίσει τους απανταχού Αθηναίους.Και βέβαια δεν κυριαρχούν μόνο τα σοκολοτάκια στη συλλογή του αλλά όλα τα γλυκά ωδή στη σοκολάτα.

Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 2005 κατόρθωσε να κάνει αυτό το επιχειρηματικό θαύμα μέσα σε μόλις 8 χρόνια. Από την πρώτη στιγμή το βάρος έπεσε στην χρήση της σοκολάτας με δεκάδες είδη από μικρά γλυκίσματα αραδιασμένα στους πάγκους να δημιουργούν πανικό. Τα καταστήματα στήθηκαν εξαρχής με τέτοιο τρόπο ώστε ο πελάτης να βλέπει τί γινεται ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα, εκεί που προετοιμάζονται τα σοκολατάκια αλλά και τα μοναδικά γεμιστά τσουρέκια που στη συνέχεια κολυμπούν σε λιωμένη σοκολάτα, τα αφράτα εγγλέζικα κέικ και οι τούρτες που εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ. Δεν είναι τυχαίο να συναντά κανείς περαστικούς να στέκονται έξω από τη βιτρίνα και να βλέπουν τους υπαλλήλους να λιώνουν σοκολάτες σε τεράστια μπολ, να χτυπούν μείγματα σε μεγάλους κάδους και να στολίζουν με τα κορνέ τους τις δηυμιουργίες τους.

Σήμερα, υπάρχουν καταστήματα Max Perry σε 22 περιοχές της Αττικής καθώς και από ένα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρυτής και ψυχής της εταιρείας είναι ο γεννημένος στον Κορυδαλλό και μεγαλωμένος στα Πατήσια Δημήτρης Κυπαρρισάκης, όγδοο παιδί μια πολύτεκνης οικογένειας. Εχοντας δουλέψει από μικρός σε σχεδόν όλες τις λεγόμενες δουλειές του ποδαριού κατόρθωσε το 2005 να φτιάξει το κατάστημα του Πειραιά και να στήσει ουσιαστικά μια αυτοκρατορία στο χώρο της σοκολάτας. Επέλεξε το όνομα Η επωνυμία της εταιρείας, προέκυψε από το όνομα του γάλλου ερευνητή της σοκολάτας Μaximilian Ρernault από την πόλη Λιλ, ο οποίος δημιούργησε σπάνια χαρμάνια σοκολάτας. Σήμερα τα Μax Perry λειτουργούν και με τη μέθοδο του franchise.

To Fashion Pastry Project

Η αγάπη και το πάθος της Max Perry προς τη σοκολάτα, η επιμονή της για την τελειότητα σε συνεργασία με την ALLY, εταιρεία PR & Marketing στο χώρο της μόδας και της πολυτέλειας, την οδήγησε στη δημιουργία μιας μοναδικής καινοτομίας για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασίας.


Την ιδέα αυτή εγακινίασε ένα από πιο τα γνωστά brands της ελληνικής μόδας, ο οίκος Parthenis, ο οποίος με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 40 χρόνια (από το 1970) στο χώρο της μόδας, και επαγγελματική καταξίωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργεί με την ανατρεπτική ματιά της μόδας μια ξεχωριστή σοκολατένια Βoutique.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ