Πνίγεται στο νέφος η Κίνα: Μειώθηκε κι άλλο η ορατότητα στο Πεκίνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πνίγεται στο νέφος η Κίνα: Μειώθηκε κι άλλο η ορατότητα στο Πεκίνο [εικόνες]

Πνίγεται στο νέφος η Κίνα: Μειώθηκε κι άλλο η ορατότητα στο Πεκίνο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα έχει χειροτερέψει αρκετά, όπως φαίνεται από τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Associated Press. Μάλιστα όπως δηλώνουν κάτοικοι του Πεκίνου, έχουν πάρα πολύ καιρό να αντικρίσουν τον Ηλιο.

Η ορατότητα στο Πεκίνο μειώθηκε σε λιγότερο από το μισό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και τα σωματίδια της ρύπανσης εκτινάχθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ 40 φορές υψηλότερα από τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, καθώς η χώρα μπήκε στη σεζόν αυξημένου νέφους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μάνατζερ της Αμερικανής τζαζ τραγουδίστριας Πάτι Οστιν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συναυλία στο Πεκίνο, λόγω κρίσης άσθματος της τραγουδίστριας, που προκλήθηκε από την έκθεση στη ρύπανση.

Ο χειμώνας φέρνει συνήθως τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στο βόρειο τμήμα της Κίνας , λόγω του συνδυασμού των καιρικών συνθηκών και την αύξηση στην καύση του άνθρακα για τα σπίτια και τα δημοτικά συστήματα θέρμανσης, τα οποία συνήθως αρχίζουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για την πόλη Χαρμπίν, τα συστήματα θέρμανσης ξεκίνησαν την Κυριακή και ήδη τη Δευτέρα δεν υπήρχε ορατότητα μεγαλύτερη από 50 μέτρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης .

«Δεν μπορούσα να δω τίποτα έξω από το παράθυρο του διαμερίσματός μου , και σκέφτηκα ότι χιόνιζε» δηλώνει μία 33χρονη από το Χαρμπίν «Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν χιόνι. Δεν έχω δει τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Η πυκνότητα των λεπτών σωματιδίων , PM2.5 , που χρησιμοποιείται ως δείκτης της ποιότητας του αέρα ήταν πολύ πάνω από 600 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο -φτάνοντας συχνά και τα 1.000- σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Κινεζικού οργανισμού προστασίας του περιβάλλοντος. Το ασφαλές επίπεδο σύμφωνα με οδηγίες του ΟΗΕ είναι μόλις 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο .

Παράλληλα, από τη Δευτέρα έχουν κλείσει αρκετά σχολεία και εθνικές οδοί, ειδικά στη βορειότερη επαρχία της Κίνας που συνορεύει με τη Ρωσία, ενώ τουλάχιστον 40 πτήσεις με προορισμούς τη νότια Κίνα και το Πεκίνο ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν λόγω του νέφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ