Η Τρόικα ξανάρχεται -Στην Αθήνα από 29 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου - iefimerida.gr

Η Τρόικα ξανάρχεται -Στην Αθήνα από 29 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου

Η Τρόικα ξανάρχεται -Από 29 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επίσημο σχέδιο της επίσκεψης της Τρόικα στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η μικρή παράταση για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι επικεφαλής των αποστολών, Ματίας Μορς, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ αναμένονται στην Αθήνα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Πάντως η συμμετοχή του κ. Τόμσεν είναι αμφίβολη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση.

Εντονες είναι οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της Τρόικα, με την πλευρά του ΔΝΤ να πιέζει σύμφωνα με πληροφορίες την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων το συντομότερο δυνατόν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η νέα επίσκεψη δεν θα είναι η τελευταία ως το τέλος του 2013.

Πρώτον, διότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ετοιμάσει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ (αναδιάρθρωση ΕΑΣ -ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, Κώδικας Δικηγόρων, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων κλπ.).

Δεύτερον, διότι δεν αναμένεται να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία ως τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να ανοίξει το κεφάλαιο της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ