Για πρώτη φορά φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις - Πότε ξεκινά η πώληση σε μειωμένες τιμές

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου, αφού με πρόσφατο νόμο επιτρέπεται πλέον η πώληση εμπορευμάτων σε μειωμένες τιμές τέσσερις φορές το χρόνο.

Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013. Με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει την έναρξη της φθινοπωρινής εκπτωτικής περιδόδου κατ' εφαρμογή του νέου νόμου, που επιτρέπει την πώληση προϊόντων σε μειωμένες τιμέ τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Το εκπτωτικό δεκαήμερο αναφέρεται σε ημερολογιακές και όχι εργάσιμες ημέρες, επομένως οι εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, με το νέο νόμο, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ