Οι 5 πιο περίεργες θρησκείες του κόσμου: Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον... Μαραντόνα και τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 5 πιο περίεργες θρησκείες του κόσμου: Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον... Μαραντόνα και τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρίγκιπα Φίλιππο αλλά και τον... Μαραντόντα έχουν ως θεό τους ομάδες ατόμων ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες θρησκείες, δικαιολογημένα, να συγκαταλέγονται στις πιο παράξενες του κόσμου.

Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε από τις πιο παράξενες θρησκείες του κόσμου είτε λόγω του ατόμου στο οποίο πιστεύουν, είτε λόγω της φαντασμαγορικής τελετουργίας:

  • Το Κίνημα του Πρίγκιπα Φιλίππου

Και όμως, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι ένα θεϊκό ον, γιος ενός πνεύματος που κατοικεί στο βουνό. Την πίστη αυτή έχουν τα μέλη της φυλής Γιανονάνεν που κατοικεί στο νοτιότερο άκρου του νησιού Τάνα στο Βανουάτου.

  • Η θρησκεία των Τζεντάι

Οι οπαδοί της θρησκείας των Τζεντάι μιμούνται τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των ηρώων του Star Wars, αφού φορούν κουκούλες, οπλίζονται με φωτόσπαθα και τηρούν έναν κώδικα που ενσωματώνει ένα μίγμα πεποιθήσεων του Βουδισμού και του Tαο. Μάλιστα, η εν λόγω θρησκεία το 2012 ήταν η πιο δημοφιλής εναλλακτική θρησκεία στην Αγγλία και την Ουαλία με 176.632 υποστηρικτές.

  • Εκκλησία του Μαραντόνα

Και όμως υπάρχει και τέτοια εκκλησία. Δημιουργήθηκε από τους φανατικούς οπαδούς του ποδοσφαιριστή καθώς θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Από το 1998 όταν και ιδρύθηκε στην Αργεντινή μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 80.000 μέλη σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

  • Ηappy Science

Στόχος της συγκεκριμένης θρησκείας είναι να διαδώσει την ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους. Ο Ιάπωνας ιδρυτής της συγκεκριμένης θρησκείας πιστεύει ότι ο άγγελος Γαβριήλ θα επισκεφθεί τη Μπανγκόκ στα επόμενα 50 χρόνια και οτι εξωγήινοι θα επισκεφτούν τη γη μέσα στα επόμενα 300 με 400 χρόνια.

Πηγή: Touristorama.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ