Ένα μουσείο – ύμνος στην Πάρμα της Ιταλίας αφιερωμένο στα καθημερινά αντικείμενα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ένα μουσείο – ύμνος στην Πάρμα της Ιταλίας αφιερωμένο στα καθημερινά αντικείμενα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ettore Guatelli Museum δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα μουσεία. Μπορεί να μην φιλοξενεί έργα τέχνης ή αντικείμενα από κάποια ιστορική περίοδο, ωστόσο κρύβει μέσα του έναν ιδιαίτερο θησαυρό.

Πρόκειται για 60.000 αντικείμενα της καθημερινότητας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εργαλεία, παιχνίδια, είδη κουζίνας, μουσικά όργανα, χιλιάδες κουτιά και ρολόγια. Συλλέκτης και επιμελητής όλων αυτών των αντικειμένων ήταν ο κύριος Guatelli. Σήμερα, μετά το θάνατό του, την επιμέλεια του χώρου έχει μια ιδιωτική οργάνωση.

«Αυτά είναι ταπεινά πράγματα, σίγουρα, αλλά μερικά από αυτά είναι απίστευτα έξυπνα και αξιαγάπητα. Αυτό σας κάνει να καταλαβαίνετε ποιος βρίσκονταν εκεί και τι βρίσκονταν πίσω από αυτά τα αντικείμενα. Σας κάνει να θέλετε να μάθετε με ποιον τρόπο και υπό ποιες συνθήκες τα αντικείμενα αυτά χρησιμοποιήθηκαν», είχε πει κάποτε ο Guatelli.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ