Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε για 20 χρόνια το κτίριο της ΓΑΔΑ και άλλα 13 ακίνητα του Δημοσίου - iefimerida.gr

Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε για 20 χρόνια το κτίριο της ΓΑΔΑ και άλλα 13 ακίνητα του Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Eurobank Properties είναι τελικά ο επενδυτής που επιλέχθηκε για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 145,81 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εκμισθωθούν εκ νέου στο Δημόσιο για 20 έτη για 14 εκατ. ευρώ ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 189.000 τμ, εκ των οποίων περίπου 136.000 τμ αντιστοιχούν στην ανωδομή και περίπου 53.000 τμ σε υπόγειους χώρους. Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν:

  • Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.
  • Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.
  • Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.
  • Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται περί το τέλος του έτους και θα συμβάλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ