Με διαδικασίες εξπρές θα δημοσιοποιούνται πλέον οι φωτογραφίες όσων εμπλέκονται σε σοβαρά κακουργήματα- - iefimerida.gr

Με διαδικασίες εξπρές θα δημοσιοποιούνται πλέον οι φωτογραφίες όσων εμπλέκονται σε σοβαρά κακουργήματα-

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να «στριμώξει» επιχειρεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το οργανωμένο έγκλημα, καθώς σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο με τα «βραχιολάκια» στη Βουλή, θα επιταχύνεται η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των λοιπών στοιχείων όλων όσων εμπλέκονται σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις κακουργημάτων, με διαδικασίες εξπρές.

Οι διωκτικές αρχές, προσανατολίζονται στην έκδοση των προσωπικών δεδομένων με εισαγγελική διάταξη όλων όσων εμπλέκονται σε κακουργήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποθέσεις τρομοκρατίας, υποθέσεις εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, καθώς και σε εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (trafficking), αναφέρει το Εθνος.

Η σχετική εισαγγελική διάταξη στις υποθέσεις αυτές θα εκδίδεται αμέσως χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονταν έως τώρα, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ενδεχομένως να χρειάζεται επικύρωση από την Εισαγγελία Εφετών, η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα γίνεται εντός 24ώρου

Η ρύθμιση αυτή, στοχεύει στην γρηγορότερη αντιμετώπιση σοβαρών ποινικών αδικημάτων, αφού με την άμεση δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του κατηγορούμενου επιταχύνεται η συγκέντρωση πληροφοριών για το πρόσωπο του και την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Ετσι, δεν είναι απίθανο το προσεχές διάστημα να δοθούν τη δημοσιότητα φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία διαφόρων εμπλεκομένων, ακόμη και για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ