Από την Αννα Τριανταφυλλίδου στην Μαντλίν Μακκάν: Πως θα είναι σήμερα τα πέντε παιδιά, των οποίων οι εξαφανίσεις συγκλόνισαν [εικόνες]

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φαρσαλα αμέσως ξεκίνησε μία παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών της, ενώ την ίδια ώρα ήρθαν και πάλι στο φως οι εξαφανίσεις παιδιών που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.Οπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ σε πέντε υποθέσεις εξαφανίσεων στην ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού μπορεί κανείς να δει πως ήταν τα παιδιά την ημέρα της εξαφάνισης, αλλά και πως θα έχουν διαμορφωθεί τα χαρακτηριστά τους σήμερα αρκετά χρόνια μετά την εξαφάνιση τους. Η ψηφιακή ενηλικίωση τους πραγματοποιήθηκε από το National Center for Missing and Exploited Children.

ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ


Εξαφανίστηκε στις 19/8/1981 σε ηλικία 2,5 ετών από το χωριό Σκουτάρι Γυθείου Λακωνίας. Εχει ένα μαύρο σημάδι σαν ελιά ψηλά στους γλουτούς εκ γενετής. Ηταν από τις πρώτες μεγάλες υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών. Η Άννα που είχε γεννηθεί στις 26/6/1979 έπαιζε στην παραλία απέναντι από το εξοχικό της όταν την έχασε η μητέρα της. Το μόνο στοιχείο που εντόπισε τότε η αστυνομία ήταν ίχνη από τροχούς αυτοκινήτου, γεγονός που έδειχνε είτε ατύχημα, είτε απαγωγή. Σήμερα θα είναι 34 ετών.

ΜΑΝΤΛΙΝ ΜΑΚΚΑΝ


Μία από τις πιο πλέον πολύκροτες υποθέσεις εξαφανίσεις παιδιού είναι αυτή της Μαντλίν Μακκάν, η οποία απήχθει από το δωμάτιο της στο Praia De Luz, Algarve, στην Πορτογαλλία,στις 3 Μαΐου 2007, όπου είχε πάει με τους γονείς της για διακοπές.

Ηταν μόλις τεσσάρων ετών όταν τα ίχνη της χάθηκαν. Οι γονείς της ήταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο όπου είχαν αφήσει τη μικρή και όταν επέστρεψαν είχε εξαφανιστεί. Η έρευνα για τον εντοπισμό της ξεκίνησε και πάλι στη Βρετανία με της αστυνομία να ελέγχει μετά από άρση απορρήτου των επικοινωνιών της ημέρας εξαφάνισης της μικρής και έχει ήδη εντοπίσει 41 υπόπτους.

Η Μαντλίν γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 2003, είχε ξανθά μαλλιά, πράσινα μάτια, ύψος 0,90 μέτρα και στην ίριδα του δεξιού της ματιού έχει κηλίδα σαν δάκρυ. Σήμερα θα είναι 10 ετών.

ΜΠΕΝ ΝΙΝΤΑΜ


Ηταν 24 Ιουλίου 1991, όταν ο Μπεν, 21 μηνών τότε, ήταν στην αγροτική κατοικία του παππού και της γιαγιάς του στο ορεινό χωριό Ηρακλής στην Κω. Μέσα σε λίγα λεπτά η άτυχη ηλικιωμένη έχασε τα ίχνη του. Η οικογένεια του συνεχίζει εδώ και 22 χρόνια εξακολουθεί να τον αναζητά. Σήμερα θα είναι 24 ετών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 1992 σε ηλικία 10 ετών. Ο μικρός Γιώργος τότε είχε πάει με τον παππού του σε βοσκοτόπι σε βουνό κοντά στο χωριό Δήμητρα Γορτυνίας. Ο παππούς τον άφησε για λίγο μόνο για να πάει να γεμίσει τα παγούρια τους με νερό. Ωστόσο όταν επέστρεψε ο μικρός είχε εξαφανιστεί. Ο ηλικιωμένος όμως δεν κάλεσε σε βοήθεια γιατί θεώρησε πως το παιδάκι είχε επιστρέψει στο χωριό. Το αποτέλεσμα ήταν η εξαφάνιση του να γίνει αντιληπτή το επόμενο βράδυ. Σήμερα θα είναι 31 ετών.

ΝΤΕΝΙΣ ΠΙΠΙΤΟΝ


Στις 26/10/2004 εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού της, στη Mazara del Vallo Σικελία - Ιταλία, σε ηλικία 4 ετών. Οι γονείς της την έχασαν από την προσοχή τους όταν έστρωναν το τραπέζι για φαγητό, ενώ η μικρή έπαιζε στην αυλή του σπιτιού. Τρεις μήνες αργότερα ένας ιδιωτικός φρουρός είδε ένα ζευγάρι Ρομά με ένα κοριτσάκι που έμοιαζε στην Ντενίς, ωστόσο μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία οι Ρομά είχαν εξαφανιστεί. Σήμερα θα είναι 13 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ