ΤΗΕΑΤRALE: Aποκλειστικό - Ελληνίδες διάσημες και πιο φονικές από ποτέ. Δείτε τις πρώτοι απ’ όλους [video] - iefimerida.gr

ΤΗΕΑΤRALE: Aποκλειστικό - Ελληνίδες διάσημες και πιο φονικές από ποτέ. Δείτε τις πρώτοι απ’ όλους [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, παθαίνει κρίση ενθουσιασμού βλέποντας τις εκτός ελέγχου. Οι Ρήγας – Αποστόλου ξαναχτυπούν, χωρίς οίκτο και με άγνοια κινδύνου (;)

Μετά από μια μικρή αγρανάπαυση κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης και ατολμίας των παραγωγών να χρηματοδοτήσουν «φονικές» συνταγές ελληνικής θεατρικής κωμωδίας, ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου επιστρέφουν με την πιο τσαμπουκαλεμένη εκδοχή της υπογραφής τους. Σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από όλους τους άλλους. Το ελληνικό τραγελαφικό ταξίδι της Αλίκης στην πίσω πλευρά του καθρέφτη. μέσα από μια συμμορία εγκληματιών, όπως πάνω κάτω είμαστε όλοι μας.

Γνωστοί λάτρεις του παράδοξου της γυναικείας φύσης (και της φύσης γενικότερα) οι δύο τους, σαν την πλέον γόνιμη μήτρα όλων όσων ζούμε, φοβόμαστε, επιθυμούμε και παρανομούμε, επέστρεψαν σε ένα all star γυναικείο cast. Που για ακόμη μια φορά θα το σπρώξουν στα όρια της σχιζοφρένειας (μέχρι φόνου), προσδοκώντας τη λύτρωση του αβίαστου γέλιου. Σε μια μετεπιθεωρησιακή δηλητηριώδη μυθοπλασία χωρίς έλεγχο και με απόλυτη αδιαφορία απέναντι στην πολιτική ορθότητα.

Ναι, ο Παπαδιαμάντης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ελληνική λογοτεχνία, όμως εκεί που φτάσαμε, μια εγγονή του (έτσι λέει η δόλια), ή ακόμα και η οδός που έχει το όνομα του Παπαδιαμάντη, έχουν πολύ πιο ζουμί. Κόκκινο σαν το αίμα και κίτρινο σαν τα δημοσιεύματα των tabloid εφημερίδων. Δηλαδή ακραία εγκληματικό όπως όλη η νεοελληνική πραγματικότητα.

Στην τελική ανάλυση, τι να σου πει μια «Φόνισσα», αυτή του Παπαδιαμάντη, όταν εδώ έχεις να κάνεις με έξι, της Παπαδιαμάντη; Οι Χρύσα Ρώπα, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσσα Καλογρίδη, Σοφία Βογιατζάκη, Ελένη Καστάνη και Τζέσυ Παπουτσή (ανάμεσα σε άλλους) θα μπλέξουν τα μπούτια τους βάφοντας τα με αίμα. Σκοτώνοντας όχι και τόσο αθώους αλλά οι ίδιες έχοντας κάθε μέσο να αποδείξουν ότι είναι αθώες.

Το μέσο είναι απλό: Η σύγχρονη ψυχιατρική και ο νόμος που κινούνται στο υπεραπλουστευμένο δίπολο «θύτη – θύματος», βάση του οποίου θα προσπαθήσουν να βρουν την άκρη, μπλέκοντας όμως τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Σε ένα εξωφρενικό σουρεαλιστικό ντελίριο, που ναι μεν θα αποκαλύψει στο τέλος την αλήθεια, χωρίς να σου υπόσχεται την αντικειμενικότητά της.

Ούτως ή άλλως υπάρχει αλήθεια; Και πως την ορίζεις; Οι Ρήγας - Αποστόλου, έχουν προσπεράσει προ πολλού αυτή τη σύμβαση. Της αλήθειας εννοώ. Και καταφέρνουν – όποτε είναι στα κέφια τους- να κάνουν συνομωσία απελευθέρωσης. Χρησιμοποιώντας τα κλισέ (της λογοτεχνίας, της επικαιρότητας, του 'φτηνού' και του ακριβού), μπας και ξεφύγουμε από αυτά.

Χωρίς εκβιασμό διδαχής, αλλά με «ανοιχτή εγχείριση καρδιάς», ασταμάτητου γέλιου. Αυτές είναι οι «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» που ανεβαίνουν αρχές Νοεμβρίου στο θέατρο Πειραιώς 131. Και το επιβεβαιώνουν, με το πιο απολαυστικό, προκλητικό, αλμοδοβαρικό, κι επιτέλους μοντέρνο trailer ελληνικής θεατρικής παράστασης, που έχω δει από ποτέ. Στο οποίο δύσκολα αντιστέκεσαι να μη δεις την παράσταση. Απολαύστε υπεύθυνα και μη το δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ