Independent: Η υπόθεση της Μαρίας γεννά ελπίδες για την εύρεση του μικρού Μπεν στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Independent: Η υπόθεση της Μαρίας γεννά ελπίδες για την εύρεση του μικρού Μπεν στην Ελλάδα

Independent: Η υπόθεση της Μαρίας γεννά ελπίδες για την εύρεση του μικρού Μπεν σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί δεν σταματούν ποτέ να ψάχνουν και κυρίως να ελπίζουν. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας λοιπόν, που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες κάποιων οικογενειών που έχουν ζήσει αυτό το δράμα. Ανάμεσά τους, εκείνη του Μπεν Νίντχαμ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ ήταν έντονο. Υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό, καθώς οι υποθέσεις της Μαντλίν Μακ Καν και του Μπεν Νίντχαμ, παιδιών που εξαφανίστηκαν, παραμένουν άλυτες. Οπως μάλιστα γράφει η εφημερίδα Indepedent, οι γονείς του μικρού Μπεν ήδη είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν ξανά έπειτα από τις αποκαλύψεις.

Πρόκειται για το αγοράκι που είχε εξαφανιστεί στην Κω, το 1991 όταν ήταν 21 μηνών, ενώ έκανε διακοπές στο σπίτι των παππούδων του. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η αδερφή του Μπεν, ζητά από την αστυνομία να κάνει τεστ DNA στον καταυλισμό, προκειμένου να συγκριθεί με το δικό της, ώστε να διαπιστωθεί αν ζει εκεί ο αδελφός της.

«Εχουμε ενθουσιαστεί με τα νέα για το μικρό κορίτσι. Πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν έχει σχέση με τους Ρομά και κάναμε έρευνα στη Λάρισα. Ελπίζουμε τώρα να ξανανοίξει η υπόθεσή του», δήλωσε η μητέρα του Μπεν, Κέρι.

Η αδελφή του, Λεϊνάνα, η οποία δεν είχε γεννηθεί όταν χάθηκε ο Μπεν, ελπίζει ότι το DNA θα τους βοηθήσει να βρουν τον αδερφό της, ή ακόμη και τα παιδιά του, σε κάποιο καταυλισμό. «Πάντα πιστεύαμε πως οι Ρομά έχουν εμπλακεί για να τον δώσουν για παράνομη υιοθεσία. Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι μπορεί να βρεθεί. Μπορούμε με το DNA ακόμη και παιδιά του στον καταυλισμό, που ελπίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν σε αυτόν», είπε η 20χρονη κοπέλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ