Η υπόθεση της μικρής Μαρίας φέρνει αλλαγές στη νομοθεσία – Διάταξη του ΥΠΕΣ για τη μητρότητα - iefimerida.gr

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας φέρνει αλλαγές στη νομοθεσία – Διάταξη του ΥΠΕΣ για τη μητρότητα

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας φέρνει αλλαγές στη νομοθεσία – Διάταξη του ΥΠΕΣ για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συγκλονιστική υπόθεση με τη 4χρονη Μαρία και η αγωνιώδης αναζήτηση των πραγματικών της γονιών θα επιφέρει αλλαγές και στη νομοθεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, υπό σχεδιασμό είναι διάταξη που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της ταυτότητας των γονιών.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου- τα οποία δεν προσδιορίζονται στην ανακοίνωση- θα εξασφαλίζεται η ταυτότητα των γονιών για τα παιδιά που γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για νεογνά που γεννιόνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται, «όπως προβλέπει ήδη ο νόμος», πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για παιδιά που γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου, συνεχίζει ο κ. Γρηγοράκος, «θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου», δίχως να αποσαφηνίζεται ποια θα είναι αυτά.

Το πιστοποιητικό γεννήσεως του 4χρονου κοριτσιού εκδόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει επισημάνει ωστόσο πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ