Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αυστραλία – Οι πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο - iefimerida.gr

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αυστραλία – Οι πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αυστραλία – Οι πυρκαγιές συνεχίζουν το καταστροφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις καταστροφικότερες πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών στη Νέα Νότια Ουαλία ξεκινά το καλοκαίρι στην Αυστραλία. Η νοτιοανατολική χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς οι φλόγες με τις οποίες δίνουν μάχες από την Πέμπτη οι πυροσβέστες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Η πρόγνωση του καιρού δεν βοηθά για αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται για τις επόμενες ημέρες αποτελούν συνθήκες για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Εως τώρα, από την Πέμπτη, έχουν καεί ολοσχερώς 208 σπίτια, ζημιές έχουν υποστεί άλλες 122 κατοικίες, ενώ έχει χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Tο μόνο θετικό στοιχείο είναι πως τις τελευταίες ώρες βοήθησε πρόσκαιρα ο καιρός και τα μέτωπα μειώθηκαν από τα 100 που ήταν την Πέμπτη, σε 61. Το πιο επικίνδυνο από αυτά βρίσκεται στο Λίθγκοου, δυτικά του Σίδνεϊ. Η πυροσβεστική εκτιμά πως η πυρκαγιά θα συνεχίσει να μαίνεται και τις επόμενες ημέρες, έχοντας συστήσει στις γύρω κοινότητες να εξετάσουν απομακρύνσεις κατοίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ