Το συγκλονιστικό βίντεο animation του Guardian για τις απεργίες πείνας στην κόλαση του Γκουαντάναμο - iefimerida.gr

Το συγκλονιστικό βίντεο animation του Guardian για τις απεργίες πείνας στην κόλαση του Γκουαντάναμο

Το συγκλονιστικό βίντεο animation του Guardian για τις απεργίες πείνας στην κόλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο το βίντεο animation του Guardian για να περιγράψει τη σκληρότητα και τις απάνθρωπες συνθήκες όπου ζουν οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο.

Το συγκλονιστικό αυτό βίντεο περιγράφει το αγώνα των κρατουμένων για καλύτερες συνθήκες, την συνεχιζόμενη απεργία πείνας και τις απάνθρωπες τακτικές υποχρεωτικής σίτισης που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές των φυλακών, 94 από τους συνολικά 166 κρατουμένους παραμένουν επί τρίτο μήνα σε απεργία πείνας, ενώ 17 προσλαμβάνουν υποχρεωτικά τροφή μόνο από τη μύτη για να αποφύγουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και απώλειας βάρους που θα μπορούσε να τους προκαλέσει το θάνατο.

Τέσσερις παρ' όλα αυτά κρατούμενοι εκτιμάται ότι κινδυνεύουν ήδη να πεθάνουν. Δύο ακόμη νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η απεργία πείνας στην αμερικανική βάση ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν κρατούμενοι κατήγγειλαν την απροθυμία των στρατιωτικών να σεβαστούν τα θρησκευτικά τους σύμβολα, και συγκεκριμένα το Κοράνι.

Στο τέλος του βίντεο γίνεται αναφορά σε κρατούμενους οι οποίοι βρίσκονται στο Γκουαντάναμο αρκετά χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχουν απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες δεν έχουν ακόμη αποφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ