Σαμαράς: Δεν εκβιάζουμε, αλλά δεν εκβιαζόμαστε – Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους - iefimerida.gr

Σαμαράς: Δεν εκβιάζουμε, αλλά δεν εκβιαζόμαστε – Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Σαμαράς: Δεν εκβιάζουμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμοι για ευθεία αντιπαράθεση με την Τρόικα είναι στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το νέο μπρα ντε φερ που αναμένεται να λάβει χώρα από την επόμενη εβδομάδα όπου επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών.

Στην κυβέρνηση δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν μέχρι τέλους ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων και θα πιέσουν τους εταίρους με τη σειρά τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της. Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς σε συνεργάτες του προ ημερών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να «παίξει» το «χαρτί» της πολιτικής διαπραγμάτευσης, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν στις απαιτήσεις τους για την υπογραφή ενός νέου Μνημονίου, το οποίο πιθανόν να συνοδεύεται από νέα μέτρα. Οπως ανέφερε στην εφημερίδα τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο, αμέσως μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση και να θέσει το σύνολο των θεμάτων στην καγκελάριο Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ