Σε μυστική τοποθεσία η ταφή της «ανεπιθύμητης» σορού του αξιωματικού των SS Eριχ Πρίμπκε - iefimerida.gr

Σε μυστική τοποθεσία η ταφή της «ανεπιθύμητης» σορού του αξιωματικού των SS Eριχ Πρίμπκε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μυστική τοποθεσία θα ταφεί τελικά ο πρώην αξιωματικός των SS της ναζιστικής Γερμανίας Έριχ Πρίμπκε, μετά τις αντιδράσεις για την τέλεση της κηδείας του στο χωριό Αλμπάνο έξω από τη Ρώμη. Η σορός του παραμένει άταφη καθώς τόσο η Ιταλία όσο και η Αργεντινή (όπου έχει ταφεί η σύζυγός του) αρνούνται να γίνει η ταφή στο έδαφός τους.

Κάτοικοι και άλλοι φορείς αντέδρασαν έντονα φοβούμενοι ότι το σημείο ταφής θα μπορούσε να μετατραπεί σε λατρευτικό χώρο από τους θιασώτες του εθνικοσοσιαλισμού.

Αγνωστο επίσης είναι αν τελικώς η σορός πρόκειται να ταφεί στην Γερμανία, χώρα καταγωγής του πρώην αξιωματικού των χιτλερικών στρατευμάτων.

«Λύσαμε το θέμα, ο Έριχ Πρίμπκε πρόκειται να ταφεί σε μέρος που προς το παρόν πρέπει να παραμείνει μυστικό», δήλωσε ο δικηγόρος Πάολο Τζακίνι.

Στις 23 Μαρτίου 1944, οι αντιστασιακοί στη Ρώμη σκότωσαν 33 Γερμανούς, μετά από βομβιστική επίθεση. Ως αντίποινα, μετά από εντολή του Έριχ Πρίμπκε, οι ναζί συνέλαβαν και εκτέλεσαν 335 άνδρες, ανάμεσά τους κι ένα 15χρονο αγόρι.

Ο Πρίμπκε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, βρήκε καταφύγιο στην χούντα της Αργεντινής, υπό τον Χουάν Περόν, όπως ο Άιχμαν, ο Μένγκελε κι ο Μπόρμαν. Για κάποιους εξ αυτών είτε χάθηκαν τα ίχνη τους, είτε όταν όταν απεβίωσαν, κηδεύτηκαν σε μυστικές τοποθεσίες.

Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν όμως να εντοπίσουν τον Πρίμπκε, το 1994 κι ένα χρόνο αργότερα πέτυχαν και την έκδοσή του. Ουδέποτε αποκήρυξε τις πράξεις του, αμετανόητος παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω γήρατος, μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 100 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναζί κηδεία Σόρος ταφή SS Eριχ Πρίμπκε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ