Ο Ετρούσκος Πρίγκιπας τελικά ήταν Πριγκίπισσα: Ανατρέπονται όλες oι θεωρίες των αρχαιολόγων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ετρούσκος Πρίγκιπας τελικά ήταν Πριγκίπισσα: Ανατρέπονται όλες oι θεωρίες των αρχαιολόγων [εικόνες]

Ο Ετρούσκος Πρίγκιπας τελικά ήταν... πριγκίπισσα: Ανατρέπονται όλες τις θεωρίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πιο προσεκτική μελέτη στον Ετρουσκικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην Ιταλία τον περασμένο μήνα, ανατρέπει όλα τα δεδομένα των αρχαιολόγων, καθώς το σώμα που βρέθηκε εκεί, δεν ήταν πρίγκιπας όπως πίστευαν αρχικά, αλλά πριγκίπισσα!

Ο τάφος ηλικίας 2.600 ετών βρέθηκε στην Ταρκινία, μία ορεινή πόλη 50 μίλια βορειοδυτικά της Ρώμης και μέσα στον χώρο βρέθηκαν δύο πέτρινα κρεβάτια και στο ένα βρισκόταν ο σκελετός ενός ατόμου που φαίνεται να έχει συγγένεια με τον θρυλικό 5ο βασιλιά της Ρώμης, Ταρκίνιο Πρίσκο, ενώ βρέθηκαν προσφορές και θησαυροί που υποδηλώνουν την ευγενική καταγωγή του θανόντος.

Αρχικά οι αρχαιολόγοι, υπέθεσαν ότι πρόκειται για κάποιον Ετρούσκο Πρίγκιπα, ωστόσο τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις των οστών, τους ανάγκασαν να αναθεωρήσουν.

Οπως εξηγεί ο Αλεσάντρο Μαντολέσι αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, που συμμετείχε στην ανασκαφή: «Ο υπόγειος θάλαμος χρονολογείται από τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. Στο εσωτερικό , υπάρχουν δύο ταφικά κρεβάτια λαξευμένα στο βράχο.»

Οταν οι αρχαιολόγοι άνοιξαν τον τάφο, είδαν δύο πέτρινα κρεβάτια. Στο ένα βρισκόταν ένας σκελετός με μια λόγχη (ο οποίος, οι αρχαιολόγοι θεώρησαν ότι ήταν κάποιος πρίγκιπας), ενώ στο άλλο ένας μερικώς αποτεφρωμένος σκελετός. Η ομάδα βρήκε επίσης πολλά κοσμήματα και ένα χάλκινο επίχρυσο κουτί, το οποίο μπορεί να ανήκε σε γυναίκα.

Αρχικά η λόγχη έδινε την εντύπωση ότι ο σκελετός ανήκε σε άνδρα πολεμιστή, ενδεχομένως κάποιον Ετρούσκο πρίγκιπα, ενώ τα κοσμήματα θεωρήθηκε ότι ανήκαν στο δεύτερο σώμα που πιθανόν να ήταν γυναικείο.

Ωστόσο, η ανάλυση των οστών διαψεύδει όλες τις θεωρίες, αφού δείχνει ότι ο πρίγκιπας με τη λόγχη ήταν στην πραγματικότητα μια γυναίκα ηλικίας 35 έως 40 ετών, ενώ ο δεύτερος, αποτεφρωμένος σκελετός ανήκε σε άνδρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ