Συγγενείς του «ανθρώπου των πάγων» Οτζι, εντοπίστηκαν στην Αυστρία - iefimerida.gr

Συγγενείς του «ανθρώπου των πάγων» Οτζι, εντοπίστηκαν στην Αυστρία

Συγγενείς του «ανθρώπου των πάγων» Οτζι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οτζι, ο «άνθρωπος των Πάγων» έζησε πριν 5.300 χρόνια και το μουμιοποιημένο σώμα του βρέθηκε σε έναν παγετώνα στις ιταλικές Άλπεις το Σεπτέμβριο του 1991. Πρόσφατη έρευνα ωστόσο αποκαλύπτει πώς ο μυστηριώδης κυνηγός της Εποχής του Χαλκού έχει ζωντανούς συγγενείς στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, οι Αυστριακοί επιστήμονες εντόπισαν 19 κατοίκους του Τιρόλο, των οποίων το DNA έχει γενετικές ομοιότητες με το σώμα του Οτζι το οποίο φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νότιου Τιρόλο, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.

Τουλάχιστον 3.700 άνδρες από το Τιρόλο υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA και όπως αποδείχθηκε, οι 19 από αυτούς είχαν συγγένεια με τον Οτζι. Στην μελέτη δεν συμπεριλαμβάνονται γυναίκες επειδή θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαφορετική επιστημονική διαδικασία.

Οπως αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος στην ιατρική σχολή του Ινσμπρουκ: «Αυτοί οι 19 Τιρολέζοι και ο Οτζι είχαν τους ίδιους προγόνους και θα προστεθούν στους υπόλοιπους «συγγενείς» του Ότζι με παρόμοιο DNA από την πόλη Ενγκαντίν στην Ελβετία και την Βόρεια Ιταλία, αλλά θα συνεχίσουμε την έρευνά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ