Απεργίες γίνονται μέχρι και στο Cartier - Απαιτούν αύξηση οι υπάλληλοι του ιστορικού γαλλικού κοσμηματοπωλείου - iefimerida.gr

Απεργίες γίνονται μέχρι και στο Cartier - Απαιτούν αύξηση οι υπάλληλοι του ιστορικού γαλλικού κοσμηματοπωλείου

Απεργίες γίνονται μέχρι και στο Cartier - Απαιτούν αύξηση οι υπάλληλοι του ιστορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι εργαζόμενοι του Cartier κατέβηκαν σε απεργία! Πρόκειται για ιστορική στιγμή για το παραδοσιακό γαλλικό κοσμηματοπωλείο, που ιδρύθηκε το 1847, καθώς δεν έχει ξαναγίνει διαδήλωση των υπαλλήλων στο περίφημο κατάστημα της οδού ντε λα Πε.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την αύξηση του μισθού τους κατά 200 ευρώ. «Δεν θα υποχωρήσουμε, πιθανότατα χάνουμε μερικές δεκάρες αλλά εκείνοι χάνουν εκατομμύρια», δήλωσε μία στιλβώτρια κοσμημάτων, η οποία ανέφερε ότι έπειτα από 13 χρόνια στο κοσμηματοπωλείο, ο μισθός της είναι «μόλις» 1.300 ευρώ.

Περίπου πενήντα εργαζόμενοι, ειδικοί χρυσοχόοι και αργυροχόοι, έφτασαν με πούλμαν από τη Ρεν όπου εδρεύει η θυγατρική Cartier Joaillerie International (CJI) και συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της πολυτελούς οδού ντε λα Πε, που σίγουρα δεν έχει ξαναζήσει αντίστοιχη κατάσταση. «Το Cartier είναι θωρακισμένο και οι μισθωτοί καταχρεωμένοι» και «Κακοπληρωμένοι εργάτες», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι εργαζόμενοι.

«Πληρωνόμαστε τον κατώτατο μισθό ενώ για αυτούς οι δουλειές πάνε θαυμάσια. Ο τελευταίος κύκλος εργασιών (του Cartier) ήταν 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων, που χαρακτήρισε προκλητική την προσφορά της εργοδοσίας για αύξηση 75 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ