Συνέχιση κινητοποιήσεων έως 25/10 αποφάσισαν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών - iefimerida.gr

Συνέχιση κινητοποιήσεων έως 25/10 αποφάσισαν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε συνεδρίαση του Συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, αποφασίστηκε η παράταση της απεργίας του κλάδου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα ενώ για μία ακόμη φορά υπογραμμίστηκε ότι κανείς υπάλληλος δεν θα απογραφεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει ανοίξει από το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα το διοικητικό συμβούλιο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) αναφέρει ότι «εξέτασε ενδελεχώς την κοινωνική διάσταση που απορρέει» από την απεργία και «με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας αποδεδειγμένα δεν συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης και προχωρά με γοργά βήματα σε στυγνό εκβιασμό του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου μας», αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση να προχωρήσει στη διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του ιδίου ακαδημαϊκού έτους».

«Η εισήγηση αυτή», διευκρινίζεται, «πραγματοποιείται προκειμένου οι πρωτοετείς φοιτητές να εισαχθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και να βιώσουν από κοντά το πρόβλημα που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες αλλά και συνεχίζει να δημιουργεί με τις αδιάλλακτες και εκδικητικές νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις που προωθεί τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικής Βουλής».

Ωστόσο, όπως τονίζεται, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας ασκήσει «οποιασδήποτε μορφής βία εναντίον μας - και βία θεωρούμε συγκεκριμένα διώξεις με αργία, εισαγγελικές παρεμβάσεις ή διώξεις, απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με την επικουρία μελών ΔΕΠ που συνεργάζονται ανοικτά με το υπουργείο Παιδείας επέμβαση της Αστυνομίας, προπαγανδιστικές δηλώσεις ή διαρροές υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων- τότε καλούμε γενική συνέλευση την Τετάρτη 23.10.2013 για να επανεξετάσουμε τη θέση μας διότι αυτό ουσιαστικά θα σημάνει το οριστικό κλείσιμο του Ιδρύματος με ευθύνη του υπουργείου»...

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων έξι πανεπιστημίων, που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν τίθενται αυτομάτως σε αργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ