Eχω σπανάκι στο μπαλκόνι μου -Το τρώω βιολογικό - iefimerida.gr

Eχω σπανάκι στο μπαλκόνι μου -Το τρώω βιολογικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονο σκούρο χρώμα αλλά και μια ελαφριά σγουράδα, αυτή η ποικιλία είναι από τις πιο ανθεκτικές στο κρύο. Φυτεύεται φθινόπωρο και χειμώνα και τώρα είναι σίγουρα η καλύτερη στιγμή.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποια τύρφη μαζί με κάποιο φυσικό κομπόστ και να το αναμίξετε με χώμα γης. Προτιμήστε χώματα χωρίς λιπάσματα ή βοηθητικούς παράγοντες.

Έχοντας ανακατέψει καλά το χώμα, γεμίζουμε την ζαρντινιέρα μας μέχρι επάνω και αφήνουμε ένα περιθώριο από το τελείωμα της γλάστρας περίπου 2 δάχτυλα.

Έπειτα αφού έχουμε ισιώσει το χώμα κάνουμε τρύπες και φυτεύομε το σπανάκι περίπου 5 χιλιοστά κάτω από την επιφάνεια του χώματος.


Θέση στο μπαλκόνι:
Το σπανάκι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τον αέρα. Μπορεί και στα λίγα, μπορεί και στα πολλά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο όσον αφορά τον ήλιο. Όσες περισσότερες ώρες ήλιο έχει τόσο το καλύτερο. Επομένως, διαλέξτε το πιο ηλιόλουστο μέρος του μπαλκονιού σας.

Το πότισμα
Γενικά σαν φυτό θέλει μέτριο πότισμα. Το χειμώνα τα πράγματα είναι περίεργα και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως, αν η γλάστρα σας είναι εκτεθειμένη στη βροχή, αν έχει πολύ αέρα εκεί που είναι τοποθετημένη και πολλά άλλα .


Λίπανση

Βάζοντας κάποιο κομπόστ μέσα στο χώμα, τα φυτά σας δεν θα χρειάζονται άμεση λίπανση. Αν δεν βάλατε κάποιο κομπόστ θα πρέπει να λιπαίνετε από τον πρώτο καιρό. Αυτό μπορεί να γίνει με κάποιο οργανικό λίπασμα σε κοκκώδη μορφή ή υγρή.


Φυτοπροστασία
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχει το σπανάκι είναι ο περονόσπορος! Μπορείτε να τον καταπολεμήσετε εύκολα με κάποιο χαλκό (που επιτρέπεται στην βιολογική γεωργία σύμφωνα με τον κανονισμό) αλλά χωρίς υπερβολική χρήση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ