Νέα «Μανωλάδα» στην Κρήτη: Βοσκοί ξυλοκόπησαν Πακιστανούς εργάτες που απήργησαν γιατί δεν πληρώνονταν - iefimerida.gr

Νέα «Μανωλάδα» στην Κρήτη: Βοσκοί ξυλοκόπησαν Πακιστανούς εργάτες που απήργησαν γιατί δεν πληρώνονταν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο περιστατικό με αλλοδαπούς εργάτες ανάλογο με εκείνο που είχε συμβεί στη Μανολάδα διαδραματίστηκε στην Κρήτη όταν βοσκοί πήραν στο κυνήγι με μαγγούρες και λοστούς πέντε Πακιστανούς εργάτες που διεκδικουσαν τα δεδουλευμένα τους.

Το περιστατικό, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών» συνέβη στο χωριό Σίβας στη Μεσαρά Κρήτης. Ολα ξεκίνησαν την Τρίτη όταν οι πέντε αλλοδαποί δεν εμφανίστηκαν στο ποιμνιοστάσιο όπου εργάζονται, καθώς -όπως είπαν στους αστυνομικούς- ήταν για μήνες απλήρωτοι και επιπλέον η συγκεκριμένη ημέρα ήταν αργία για τους μουσουλμάνους, καθώς γιόρταζαν το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Οι δυο βοσκοί για τους οποίους δούλευαν -πατέρας και γιος- άρχισαν να τους αναζητούν. Αφού τους εντόπισαν τους χτύπησαν με λοστούς και μαγκούρες με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.

Οι Πακιστανοί μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν, καθώς δεν έχουν έγγραφα.

Οι δράστες ακόμη αναζητούνται, ενώ για την υπόθεση έχει δείξει ενδιαφέρον ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία ώστε να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος των κτηνοτρόφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ