Κυνήγι θησαυρού στην Ινδία: Αρχαιολόγοι ψάχνουν για αμύθητα πλούτη κρυμμένα σε ναό

Ο θρύλος ενός χαμένου θησαυρού σε συνδυασμό με ένα ανεξήγητο όνειρο, αποτέλεσαν αφορμή για μία νέα αρχαιολογική ανασκαφή στην Ινδία, προκειμένου να βρεθούν τα αμύθητα πλούτη του βασιλιά Ραο Ραμ Μπακς Σινγκχ.

Ο θρύλος μιλάει για το αμέτρητο χρυσάφι που είχε κρύψει ο Ινδός βασιλιάς, ο οποίος κρεμάστηκε το 1857, όταν εξεγέρθηκε ενάντια στους Βρετανούς κατακτητές και ο θησαυρός του δε βρέθηκε ποτέ.

Οταν η επανάσταση απέτυχε , ο Σινγκχ συνελήφθη και κρεμάστηκε από ένα μεγάλο δέντρο. Δίπλα από τα ερείπια του κάστρου όπου εκτελέστηκε, βρίσκεται επίσης ένας ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στο θεό Σίβα.

Πριν λίγο καιρό ωστόσο, ο Σουάμι Σόμπχαν Σαρκάρ , ένας τοπικός ηγέτης των Hindu είδε ένα όνειρο στο οποίο ο νεκρός βασιλιάς ήρθε σ 'αυτόν και του ζήτησε να ανακτήσει τον θησαυρό του.

Ετσι ξεκίνησαν ανασκαφές στην περιοχή προκειμένου να βρεθεί ο θησαυρός, ενώ η κυβέρνηση διέταξε γεωλογική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως θησαυρός στο σημείο.

Η ανασκαφή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων , οι οποίοι κάθε χρόνο επισκέπτονται το μνημείο του βασιλιά για την επέτειο της εκτέλεσης του.

Ωστόσο η εύρεση του θησαυρού είναι συνδεδεμένη με δεισιδαιμονίες, αφού, όπως εξηγούν οι τοπικοί αξιωματούχοι, κατά καιρούς οι πιστοί έβρισκαν νομίσματα στην περιοχή, αλλά τελικά τους έφερναν κακή τύχη.

Η ανασκαφή διενεργείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ινδίας ( ASI ) , μια κυβερνητική υπηρεσία που ιδρύθηκε το 1861 και έχει μετατρέψει το ήσυχο χωριό της Ντάουντια Κέρα σε εργοτάξιο, αφού οι άνθρωποι συρρέουν για να δουν το σημείο της εκτέλεσης και τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν συγκεντρωθεί εκεί περιμένοντας την εύρεση του θησαυρού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ