Ποιες είναι οι δύο ανακρίτριες που ανέλαβαν να «στριμώξουν» την Xρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι δύο ανακρίτριες που ανέλαβαν να «στριμώξουν» την Xρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ατομα με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Δικαιοσύνης θεωρούνται οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες «ξεψαχνίζουν» το ογκώδες αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή», ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της ΧΑ.

Ποια είναι η Ιωάννα Κλάπα

Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα, γεννήθηκε το 1958 και μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 4 Ιουλίου 1984, ενώ προήχθη σε εφέτη στις 20 Μαρτίου 2007. Μέχρι πρότινος, υπηρετούσε στο Εφετείο Ιωαννίνων και μετατέθηκε στο Εφετείο Αθηνών με απόφαση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου του ΑΠ στις 2 Ιουλίου του 2012, αναφέρει η εφημερίδα το Εθνος.

Η κ. Κλάπα, θεωρείται ικανή και νομικά καταρτισμένη δικαστής, καθώς επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις στην θητεία της. Για αρκετά χρόνια, υπήρξε ανακρίτρια Πειραιά και ασχολήθηκε με την ανάκριση σοβαρών υποθέσεων όπως τα κυκλώματα των φυλακών και μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου.

Ποια είναι η Μαρία Δημητροπούλου

Η εφέτης επίκουρη ανακρίτρια Μαρία Δημητροπούλου- Ανδρεάδου, γεννήθηκε το 1953 και μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 4 Ιουλίου του 1984 και έγινε εφέτης στις 20 Μαρτίου του 2007, μαζί με την Ιωάννα Κλάπα.

Για πολλά χρόνια, υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Πειραιά ό0που χειρίστηκε μεγάλες υποθέσεις εμπορίου ναρκωτικών, ενώ μάλιστα έχει και «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς συμμετείχε στην έδρα δικαστηρίου που δίκασε μια από τις υποθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ